350.org

Линкови на Hemija.net

Македонски дел од
хемискиот
кибер простор

Главна страница Линкови Периоден систем Книги и списанија Експерименти Нобеловци Форум Хумор Email
  Статии публикувани во 2008
  Статии публикувани во 2007
  Статии публикувани во 2006
  Статии публикувани во 2005
  Статии публикувани во 2004
  Статии публикувани во 2003
  Статии публикувани во 2002
  Статии публикувани во 2001
  Статии публикувани во 2000
  Врвни десет
  Внесете промена
  Cool страници
  Врвни десет
  Додадете нова страница
  Периодични списанија
  Книги од странски издавачи
  Книги од домашни издавачи
Link.Hemija.net | Додадете стрница | Внесете промена | Cool страници | Врвени десет | Пребарување

  Пребарај 

Напредно пребарување

  Категории 

Универзитети
Хемиски друштва и организации
Владини агенции и лаборатории
 
Аналитичка хемија
Биохемија
Геохемија
Електрохемија
Историја на хемијата
Клиничка и медицинска хемија
Кристалографија
Образование
Општа и неорганска хемија
Органска хемија
Спектроскопија
Теориска хемија
Физичка хемија
Хемија на животна средина
Хемија на материјали
Хемометрија
Хроматографија
 
Безбедност во лабораторија
Токсични хемикалии
 
Конференции
Интернет комуникации
 
Бази на податоци
Периодни системи
Молекули
Биографии
Патенти
Софтвер
Архиви на софтвер
WAP страници
 
Хемиски портали
Хемиски хумор
 
Останати линкови

  Хемометрија

Резултатите од 1 до 10 се прикажани на оваа страница од вкупно 28 најдени.
Сортираj според [Датум] [Посети] [Оценки]

 • Algorithms and source code - Алгоритми и изворен код за повеќе напредни хемометриски методи. Програмите се напишани во Matlab.
  (Додадено на 10 мај 2001, 6279 посети)
  Оценка: 7/10 од 5 глас(ови). [Оценете го сајтот]
   
 • An Introduction to Chemometrics - Вовед во хемометрија
  (Додадено на 31 јули 2001, 6266 посети)
  Оценка: 0/10 од 0 глас(ови). [Оценете го сајтот]
   
 • An Introduction to Signal Processing in Chemical Analysis - Вовед во обработката на аналитички сигнали во хемијата.
  (Додадено на 10 мај 2001, 6282 посети)
  Оценка: 0/10 од 0 глас(ови). [Оценете го сајтот]
   
 • Applications of Chemometrics - Примена на хемометријата. Примери за употреба на хемометријата во инструменталната анализа, петрохемијата, клиничката хемија, хроматографија, масена спектрометрија и др. Документите се во PDF формат.
  (Додадено на 22 февруари 2003, 6266 посети)
  Оценка: 0/10 од 0 глас(ови). [Оценете го сајтот]
   
 • Bristol Chemometrics - Интернет страница на групата за хемометрија на Универзитетот во Бристол. Истражувања, компјутерски програми, курсеви, луѓе, настани, линкови, публикации и др.
  (Додадено на 19 март 2002, 6266 посети)
  Оценка: 0/10 од 0 глас(ови). [Оценете го сајтот]
   
 • Chemical Applications of Artificial Neural Networks - Примена на вештачките неврални мрежи во хемијата.
  (Додадено на 29 јули 2001, 6258 посети)
  Оценка: 0/10 од 0 глас(ови). [Оценете го сајтот]
   
 • ChemoBro Literature Database - Online база на податоци која содржи повеќе од 6000 референци за публикации од областа на хемометријата.
  (Додадено на 19 март 2002, 6258 посети)
  Оценка: 9/10 од 1 глас(ови). [Оценете го сајтот]
   
 • Chemometric Analysis of Gas Chromatographic Data of Oils - Анализа на масла со гасна хроматографија. Анализата е изведена со користење на карактеристична векторска анализа (PCA) и со SIMCA.
  (Додадено на 21 септември 2002, 6256 посети)
  Оценка: 0/10 од 0 глас(ови). [Оценете го сајтот]
   
 • Chemometrics at Aberystwyth - Информации за групата за хемометрија во Aberystwyth. Статии, методи инструменти.
  (Додадено на 19 мај 2001, 6261 посети)
  Оценка: 0/10 од 0 глас(ови). [Оценете го сајтот]
   
 • Chemometrics Education Discussion List - Дискусиона листа за хемометрија. Го оставате вашиот емаил и ги добивате сите прашања и одговори на прашањата од членовите на групата по електронска пошта.
  (Додадено на 27 мај 2001, 6262 посети)
  Оценка: 4/10 од 2 глас(ови). [Оценете го сајтот]
   

  3 страници: 1 2 3 .   Следна страница >>

  Пребарај во оваа категорија:

[Главна стана] [Стари статии] [Периоден систем] [Линкови]
[Нобеловци] [Форум] [Хумор] [E-mail]

© Hemija.net, Скопје, Македонија. Контакт: kontakt@hemija.net