350.org

Линкови на Hemija.net

Македонски дел од
хемискиот
кибер простор

Главна страница Линкови Периоден систем Книги и списанија Експерименти Нобеловци Форум Хумор Email
  Статии публикувани во 2008
  Статии публикувани во 2007
  Статии публикувани во 2006
  Статии публикувани во 2005
  Статии публикувани во 2004
  Статии публикувани во 2003
  Статии публикувани во 2002
  Статии публикувани во 2001
  Статии публикувани во 2000
  Врвни десет
  Внесете промена
  Cool страници
  Врвни десет
  Додадете нова страница
  Периодични списанија
  Книги од странски издавачи
  Книги од домашни издавачи
Link.Hemija.net | Додадете стрница | Внесете промена | Cool страници | Врвени десет | Пребарување

  Пребарај 

Напредно пребарување

  Категории 

Универзитети
Хемиски друштва и организации
Владини агенции и лаборатории
 
Аналитичка хемија
Биохемија
Геохемија
Електрохемија
Историја на хемијата
Клиничка и медицинска хемија
Кристалографија
Образование
Општа и неорганска хемија
Органска хемија
Спектроскопија
Теориска хемија
Физичка хемија
Хемија на животна средина
Хемија на материјали
Хемометрија
Хроматографија
 
Безбедност во лабораторија
Токсични хемикалии
 
Конференции
Интернет комуникации
 
Бази на податоци
Периодни системи
Молекули
Биографии
Патенти
Софтвер
Архиви на софтвер
WAP страници
 
Хемиски портали
Хемиски хумор
 
Останати линкови

  Хемија на материјали

Резултатите од 1 до 10 се прикажани на оваа страница од вкупно 14 најдени.
Сортираj според [Датум] [Посети] [Оценки]

 • A Teacher's Guide to Superconductivity for High School Students - Водич за суперпроводливост за наставници во средните училишта. Материјалот претставува online прирачник направен да им помогне на средношколците подобро да ги совладаат основите на суперпроводливоста. Автори: Robert W. Dull и H. Richard Kerchner од Oak Ridge National Laboratory во Тенеси, САД.
  (Додадено на 19 октомври 2005, 6340 посети)
  Оценка: 3/10 од 3 глас(ови). [Оценете го сајтот]
   
 • Ceramics WebBook - Нуди податоци и линкови до интертент ресурси за керамика и за керамичката индустрија. Страницата ја одржува Ceramics Division при Materials Science and Engineering Laboratory на NIST (National Institute of Standards and Technology).
  (Додадено на 28 март 2002, 6340 посети)
  Оценка: 10/10 од 1 глас(ови). [Оценете го сајтот]
   
 • Chemistry of Computers - Хемија при производството на компјутери. Микроелектронските уреди ги намалуваат своите димензии секојдневно, па така денес се изработуваат на молекуларно ниво или, пак, на површини. Страницата нуди детален опис на истражувањата кои се изведуват во рамките на групата на Si/SiO2 интерфејс, материјали со ниски диелектрични својства, како и изработка на кластери на матални површини.
  (Додадено на 08 јуни 2003, 6340 посети)
  Оценка: 0/10 од 0 глас(ови). [Оценете го сајтот]
   
 • Fuels and Society - How Fuels were Developed for the Automobile - Горивото и општеството - Како горивата беа развиени за потребите на автомобилите. Страницата нуди информации за хемијата на јаглеводородните горива и како нивниот квалитет бил приспособуван за потребите на автомобилската индустрија. На страницата ќе најдете и линкови до информации за термохемија, термодинамика и адитиви. Страницата е хостирана на Kennesaw State University.
  (Додадено на 09 јуни 2003, 6341 посети)
  Оценка: 0/10 од 0 глас(ови). [Оценете го сајтот]
   
 • Glass Works - Civilization.ca - Изработка на стакло од секаков вид (во Канада). Страницата претставува интересен вовед во технологијата на обработка на стакло, но поседува и листа со референци за понатамошни информации. Секции: инд. стакло, за практична употреба, за медицина и др.
  (Додадено на 23 март 2002, 6340 посети)
  Оценка: 0/10 од 0 глас(ови). [Оценете го сајтот]
   
 • MATTER (MATerials Teaching Educational Resources) - Интерактивен извор на информации за студенти на додипломски студии по металургија. MATTER е проект раководен од оддели за изучување на материјалите во Велика Британија. Основано во 1993 г.
  (Додадено на 27 март 2002, 6340 посети)
  Оценка: 0/10 од 0 глас(ови). [Оценете го сајтот]
   
 • MatWeb - The Online Materials Information Resource - Доколку имате потреба од пронаоѓање на податоци за својства на материјали, ова е страница за вас. MatWeb претставува колекција на огромен број на податоци за различни водови материјали (легури, композити, пластични материјали и сл.)
  (Додадено на 23 март 2002, 6342 посети)
  Оценка: 0/10 од 0 глас(ови). [Оценете го сајтот]
   
 • Mini-Encyclopedia of Papermaking Wet-End Chemistry - Мини енциклопедија за производство на хартија. Куси дефиниции за скоро 200 поими поврзани со производството на суровини и адитиви за производство на хартија.
  (Додадено на 10 јуни 2003, 6340 посети)
  Оценка: 0/10 од 0 глас(ови). [Оценете го сајтот]
   
 • Polymer Analysis - Страницата е направена од страна на Beaucage Research Group при University of Cincinnati. Содржи информации во врска со анализата на полимерни материјали: анализа на грешки, термална анализа, електромагнетното зрачење во анализата на полимерите, инфрацрвена и раманска спектроскопија, нуклеарно-магнетна резонанца, дифракција на рентгенски зраци и др. Секоја област е во детали објаснета, со објасненија на математичкиот апарат и неопходни референци. Содржините се достапни во HTML и во PDF формат.
  (Додадено на 12 март 2006, 6340 посети)
  Оценка: 1/10 од 1 глас(ови). [Оценете го сајтот]
   
 • Polymers and Liquid Crystals - Информации за структура и примена на полимери, течни кристали, полимерни течни кристали и др.
  (Додадено на 29 март 2002, 6340 посети)
  Оценка: 0/10 од 0 глас(ови). [Оценете го сајтот]
   

  2 страници: 1 2 .   Следна страница >>

  Пребарај во оваа категорија:

[Главна стана] [Стари статии] [Периоден систем] [Линкови]
[Нобеловци] [Форум] [Хумор] [E-mail]

© Hemija.net, Скопје, Македонија. Контакт: kontakt@hemija.net