350.org

Линкови на Hemija.net

Македонски дел од
хемискиот
кибер простор

Главна страница Линкови Периоден систем Книги и списанија Експерименти Нобеловци Форум Хумор Email
  Статии публикувани во 2008
  Статии публикувани во 2007
  Статии публикувани во 2006
  Статии публикувани во 2005
  Статии публикувани во 2004
  Статии публикувани во 2003
  Статии публикувани во 2002
  Статии публикувани во 2001
  Статии публикувани во 2000
  Врвни десет
  Внесете промена
  Cool страници
  Врвни десет
  Додадете нова страница
  Периодични списанија
  Книги од странски издавачи
  Книги од домашни издавачи
Link.Hemija.net | Додадете стрница | Внесете промена | Cool страници | Врвени десет | Пребарување

  Пребарај 

Напредно пребарување

  Категории 

Универзитети
Хемиски друштва и организации
Владини агенции и лаборатории
 
Аналитичка хемија
Биохемија
Геохемија
Електрохемија
Историја на хемијата
Клиничка и медицинска хемија
Кристалографија
Образование
Општа и неорганска хемија
Органска хемија
Спектроскопија
Теориска хемија
Физичка хемија
Хемија на животна средина
Хемија на материјали
Хемометрија
Хроматографија
 
Безбедност во лабораторија
Токсични хемикалии
 
Конференции
Интернет комуникации
 
Бази на податоци
Периодни системи
Молекули
Биографии
Патенти
Софтвер
Архиви на софтвер
WAP страници
 
Хемиски портали
Хемиски хумор
 
Останати линкови

  Хемија на животна средина

Резултатите од 1 до 10 се прикажани на оваа страница од вкупно 40 најдени.
Сортираj според [Наслов] [Датум] [Посети]

 • Ozone Depletion - Страницата содржи информации за научните аспекти на исчезнувањето на озонот во стратосферата, за законската регулатива во САД во врска со заштита на озонскиот слој и др. Во што се состои проблемот? Што треба да се стори?
  (Додадено на 16 мај 2001, 6201 посети)
  Оценка: 10/10 од 1 глас(ови). [Оценете го сајтот]
   
 • Characterizing Natural Organic Matter in Soils and Water: Quantity, Quality & Functionality - Карактеризација на органски супстанци во почва и вода. Курс по Хемија на хивотната средина. Практикум по курсот на Northwestern University со седум детално опишани вежби (Квантитативно определување на вкупен и растворен јаглерод, Определување на растворен јаглерод со УВ спетроскопија, Квантификација на глукозидни фракции, Потенциометриска киселинско-базна титрација, Волтаметриско определување на метало-комплексирачки капацитет, Определување на метало-комплексирачки капацитет со јон селективни електроди).
  (Додадено на 28 декември 2002, 6202 посети)
  Оценка: 10/10 од 1 глас(ови). [Оценете го сајтот]
   
 • Water Chemistry - Хемија на водата. Страницата претставува интересен и богато илустриран воведен текст во кој се дускутираат својствата и хемијата на водата. Опфатени теми се: состав, структура, молекулски вибрации, симетрија, структура на мразот, киселинско базни својства и јонизација. Страницата содржи и линкови до други страници кои содржат информации за физичките и биолочки аспекти на водата.
  (Додадено на 15 јуни 2003, 6202 посети)
  Оценка: 10/10 од 1 глас(ови). [Оценете го сајтот]
   
 • Global Warming Web Site - Страница за глобалното затоплување изработена oд американската агенција Environmental Protection Agency.
  (Додадено на 16 мај 2001, 6200 посети)
  Оценка: 9/10 од 1 глас(ови). [Оценете го сајтот]
   
 • Atmospheric Chemistry, NASA Goddard Institute - Истражувања од областа на хемијата на атмосферата кои се водат во рамките на NASA Goddard Institute за вселенски истражувања. Страницата нуди концизни основни информации за повеќе аспекти од изпитувањата на атмосферата (ниво на вода во стратосферата, за гасовите на кои се должи ефектот на стаклена градина, за озонот и др. проследени со дијаграми. Јавно се достапни податоци за површинска размена на јаглероддиоксид и за површинска размена на метан.
  (Додадено на 08 јуни 2003, 6204 посети)
  Оценка: 9/10 од 1 глас(ови). [Оценете го сајтот]
   
 • AcademicInfo - Голем број линкови до интересни сајтови за Глобалното затоплување.
  (Додадено на 23 мај 2001, 6203 посети)
  Оценка: 6.5/10 од 2 глас(ови). [Оценете го сајтот]
   
 • Nuke-Energy.com - Колку се безбедни нуклеарните централи? Како влијаат на животната средина? колку е опасен плутониумот? Кои се предностите на нуклеарната енергија? ... и уште многу други информации
  (Додадено на 10 мај 2001, 6203 посети)
  Оценка: 4.5/10 од 4 глас(ови). [Оценете го сајтот]
   
 • EnvironmentalChemistry - Обезбедува информации за животната средина, токсични хемикалии, детален периоден систем, статии од областа на хемијата на животната средина и токсичноста на хемикалиита и др.
  (Додадено на 30 август 2001, 6203 посети)
  Оценка: 1/10 од 1 глас(ови). [Оценете го сајтот]
   
 • Conservation OnLine - Директориум. корисни информации за конзерватори
  (Додадено на 10 мај 2001, 6204 посети)
  Оценка: 0/10 од 0 глас(ови). [Оценете го сајтот]
   
 • DAIN Metadatabase of Resources for Environmeantal Chemicals - База на податоци сочинета од повеќе бази на податоци кои се во врска со заштита на животната средина..
  (Додадено на 10 мај 2001, 6199 посети)
  Оценка: 0/10 од 0 глас(ови). [Оценете го сајтот]
   

  4 страници: 1 2 3 4 .   Следна страница >>

  Пребарај во оваа категорија:

[Главна стана] [Стари статии] [Периоден систем] [Линкови]
[Нобеловци] [Форум] [Хумор] [E-mail]

© Hemija.net, Скопје, Македонија. Контакт: kontakt@hemija.net