350.org

Линкови на Hemija.net

Македонски дел од
хемискиот
кибер простор

Главна страница Линкови Периоден систем Книги и списанија Експерименти Нобеловци Форум Хумор Email
  Статии публикувани во 2008
  Статии публикувани во 2007
  Статии публикувани во 2006
  Статии публикувани во 2005
  Статии публикувани во 2004
  Статии публикувани во 2003
  Статии публикувани во 2002
  Статии публикувани во 2001
  Статии публикувани во 2000
  Врвни десет
  Внесете промена
  Cool страници
  Врвни десет
  Додадете нова страница
  Периодични списанија
  Книги од странски издавачи
  Книги од домашни издавачи
Link.Hemija.net | Додадете стрница | Внесете промена | Cool страници | Врвени десет | Пребарување

  Пребарај 

Напредно пребарување

  Категории 

Универзитети
Хемиски друштва и организации
Владини агенции и лаборатории
 
Аналитичка хемија
Биохемија
Геохемија
Електрохемија
Историја на хемијата
Клиничка и медицинска хемија
Кристалографија
Образование
Општа и неорганска хемија
Органска хемија
Спектроскопија
Теориска хемија
Физичка хемија
Хемија на животна средина
Хемија на материјали
Хемометрија
Хроматографија
 
Безбедност во лабораторија
Токсични хемикалии
 
Конференции
Интернет комуникации
 
Бази на податоци
Периодни системи
Молекули
Биографии
Патенти
Софтвер
Архиви на софтвер
WAP страници
 
Хемиски портали
Хемиски хумор
 
Останати линкови

  Хемија на животна средина

Резултатите од 1 до 10 се прикажани на оваа страница од вкупно 40 најдени.
Сортираj според [Датум] [Посети] [Оценки]

 • AcademicInfo - Голем број линкови до интересни сајтови за Глобалното затоплување.
  (Додадено на 23 мај 2001, 6261 посети)
  Оценка: 6.5/10 од 2 глас(ови). [Оценете го сајтот]
   
 • Air Quality Archive - Национален архив за квалитетот на воздухот на Велика Британија. Содржи податоци за загаденоста на воздухот во ВБ почнувајќи од 1980. Постои голема листа на хемикалии кои може да се најдат како загадувачи на воздухот низ целата земја. Резултатите може да се download-уваат и, ако тоа ве интересира, може да ги обработувате. Може да барате информации за загаденоста на различни региони користејќи ја интерактивната карта.
  (Додадено на 08 јуни 2003, 6281 посети)
  Оценка: 0/10 од 0 глас(ови). [Оценете го сајтот]
   
 • Airsite - Atmospheric Chemistry on the Web - Целта на оваа страница е да претставува средиште за размена на информации и технолошки достигнувања за истражувањата на полието на хемијата на атомсферата. На оваа страница ќе најдете адреси на истражувачки групи, агенции и спонзори на истражувањата од оваа област.
  (Додадено на 05 декември 2002, 6261 посети)
  Оценка: 0/10 од 0 глас(ови). [Оценете го сајтот]
   
 • Atmospheric Chemistry Glossary - Дефинициите во овој Online речник, се собрани од студентите на Sam Houston State University во текот на 1995 г. на часовите по курсот Науки за животната средина. Поимите може да се прелистуваат според абецеден реослед, покрај секој од поимите ќе нејдете и референци за потеколото на дефинициите.
  (Додадено на 05 декември 2002, 6261 посети)
  Оценка: 0/10 од 0 глас(ови). [Оценете го сајтот]
   
 • Atmospheric Chemistry, NASA Goddard Institute - Истражувања од областа на хемијата на атмосферата кои се водат во рамките на NASA Goddard Institute за вселенски истражувања. Страницата нуди концизни основни информации за повеќе аспекти од изпитувањата на атмосферата (ниво на вода во стратосферата, за гасовите на кои се должи ефектот на стаклена градина, за озонот и др. проследени со дијаграми. Јавно се достапни податоци за површинска размена на јаглероддиоксид и за површинска размена на метан.
  (Додадено на 08 јуни 2003, 6263 посети)
  Оценка: 9/10 од 1 глас(ови). [Оценете го сајтот]
   
 • Bookmarks for the Environmental Professional - Огромен извор на линкови за сајтови кои се занинмаваат со заштита на животната средина.
  (Додадено на 16 мај 2001, 6262 посети)
  Оценка: 0/10 од 0 глас(ови). [Оценете го сајтот]
   
 • British Antarctic Survey - British Antarctic Survey (BAS) претставува британска органиизација која се занимава со истражување на животната средина на Антарктикот. BAS претставува дел од Natural Environment Research Council на Велика Британија и е одговорен за британските истражувања на Антарктикот во последните повеќе од 60 години.
  (Додадено на 12 јули 2009, 6308 посети)
  Оценка: 0/10 од 0 глас(ови). [Оценете го сајтот]
   
 • Characterizing Natural Organic Matter in Soils and Water: Quantity, Quality & Functionality - Карактеризација на органски супстанци во почва и вода. Курс по Хемија на хивотната средина. Практикум по курсот на Northwestern University со седум детално опишани вежби (Квантитативно определување на вкупен и растворен јаглерод, Определување на растворен јаглерод со УВ спетроскопија, Квантификација на глукозидни фракции, Потенциометриска киселинско-базна титрација, Волтаметриско определување на метало-комплексирачки капацитет, Определување на метало-комплексирачки капацитет со јон селективни електроди).
  (Додадено на 28 декември 2002, 6263 посети)
  Оценка: 10/10 од 1 глас(ови). [Оценете го сајтот]
   
 • Conservation OnLine - Директориум. корисни информации за конзерватори
  (Додадено на 10 мај 2001, 6265 посети)
  Оценка: 0/10 од 0 глас(ови). [Оценете го сајтот]
   
 • Consumers Union Guide to Environmental eco-labels / ecolabels - Водич низ заштитните знаци кои на потрожувачите им укажуваат за извесни постапки и процедури кон производителите се придржуваат во текот на производството за да се зачувува на животната средина. Детален опис на голем број заштитни знаци кои означуваат здрава храна, одржлив развој, храна без генетски модификации и др. Ќе најдете и информации за тоа во колкава мерка се контролита придржувањето кон пропишаните правила на однесување.
  (Додадено на 12 јуни 2005, 6263 посети)
  Оценка: 0/10 од 0 глас(ови). [Оценете го сајтот]
   

  4 страници: 1 2 3 4 .   Следна страница >>

  Пребарај во оваа категорија:

[Главна стана] [Стари статии] [Периоден систем] [Линкови]
[Нобеловци] [Форум] [Хумор] [E-mail]

© Hemija.net, Скопје, Македонија. Контакт: kontakt@hemija.net