Farmahem - od 2001 sponzor na Hemija.net

Линкови на Hemija.net

Македонски дел од
хемискиот
кибер простор

Главна страница Линкови Периоден систем Книги и списанија Експерименти Нобеловци Форум Хумор Email
  Статии публикувани во 2008
  Статии публикувани во 2007
  Статии публикувани во 2006
  Статии публикувани во 2005
  Статии публикувани во 2004
  Статии публикувани во 2003
  Статии публикувани во 2002
  Статии публикувани во 2001
  Статии публикувани во 2000
  Врвни десет
  Внесете промена
  Cool страници
  Врвни десет
  Додадете нова страница
  Периодични списанија
  Книги од странски издавачи
  Книги од домашни издавачи
Link.Hemija.net | Додадете стрница | Внесете промена | Cool страници | Врвени десет | Пребарување

  Пребарај 

Напредно пребарување

  Категории 

Универзитети
Хемиски друштва и организации
Владини агенции и лаборатории
 
Аналитичка хемија
Биохемија
Геохемија
Електрохемија
Историја на хемијата
Клиничка и медицинска хемија
Кристалографија
Образование
Општа и неорганска хемија
Органска хемија
Спектроскопија
Теориска хемија
Физичка хемија
Хемија на животна средина
Хемија на материјали
Хемометрија
Хроматографија
 
Безбедност во лабораторија
Токсични хемикалии
 
Конференции
Интернет комуникации
 
Бази на податоци
Периодни системи
Молекули
Биографии
Патенти
Софтвер
Архиви на софтвер
WAP страници
 
Хемиски портали
Хемиски хумор
 
Останати линкови

  Хемиски друштва и организации

Резултатите од 11 до 20 се прикажани на оваа страница од вкупно 48 најдени.
Сортираj според [Датум] [Посети] [Оценки]

 • Biochemical Society - Организација на биохемичарите од Велика Британија.
  (Додадено на 09 мај 2001, 6340 посети)
  Оценка: 0/10 од 0 глас(ови). [Оценете го сајтот]
   
 • British Association - Британска асицијација за унапредување на науката и технологијата.
  (Додадено на 09 мај 2001, 6340 посети)
  Оценка: 0/10 од 0 глас(ови). [Оценете го сајтот]
   
 • Bureau International des Poids et Mesures - Меѓународно биро за тегови и мерки. На оваа страница ќе најдете информации за организационата поставеност, за структурата на комитетите кои управуваат со бирото, потоа за конвенциите со кои се дефинирани осносвите величини врз кои се темели Меѓународниот систем на единици (Système international d'unités). Страницата содржи брошури со информации, како и научни информации од областа на метрологијата (на француски и на англиски јазик), бази на податоци и др.
  (Додадено на 15 октомври 2005, 6339 посети)
  Оценка: 0/10 од 0 глас(ови). [Оценете го сајтот]
   
 • Chemical Structure Association - Оваа меѓународна асоцијација ги обединува сите научници во чија работа на некаков начин е поврзана со хемиски структури.
  (Додадено на 12 јуни 2002, 6340 посети)
  Оценка: 0/10 од 0 глас(ови). [Оценете го сајтот]
   
 • Chemsoc - Chemsoc home page.
  (Додадено на 07 мај 2001, 6339 посети)
  Оценка: 0/10 од 0 глас(ови). [Оценете го сајтот]
   
 • Dutch Chemometrics Society - Холандско хемометриско друштво
  (Додадено на 21 јули 2001, 6340 посети)
  Оценка: 0/10 од 0 глас(ови). [Оценете го сајтот]
   
 • European Federation for Medicinal Chemistry - Европска федерација за медицинска хемија. Главна цел на ова друштво е унапредување на медицинската хемија.
  (Додадено на 09 мај 2001, 6340 посети)
  Оценка: 0/10 од 0 глас(ови). [Оценете го сајтот]
   
 • Greenpeace - Greenpeace е независна организација која се занимава со ненасилно вршење притисок врз светските организации и влади во врска со проблемите на животната средина за да се обезбеди мирна и „зелена“ иднина.
  (Додадено на 16 мај 2001, 6341 посети)
  Оценка: 7.5/10 од 0 глас(ови). [Оценете го сајтот]
   
 • Hrvatsko kemijsko društvo - Хрватско хемиско друштво. Историјат, организација на друштвото, награди и добитници, издаваштво, соработка, новости линкови и др.
  (Додадено на 14 август 2002, 6341 посети)
  Оценка: 0/10 од 0 глас(ови). [Оценете го сајтот]
   
 • International Council of Nanotechnology (ICON) - Целите на ова здружение е да се поттикне размената на информации со цел намалување на ризиците по здравјето предизвикани од наноматеријалите и истовремено зголемување на придобивките од нивната употреба. Овие цели се обидуваат да ги постигнат со поддршка на истражувањата за испитување на влијанието на нанометеријалите врз здравјето, средината и општеството, потоа со развојот на стандарди за безбедност при работа со наноструктури и сл.
  (Додадено на 16 октомври 2005, 6340 посети)
  Оценка: 1/10 од 1 глас(ови). [Оценете го сајтот]
   

  5 страници: 1 2 3 4 5 .   << Претходна страница - Следна страница >>

  Пребарај во оваа категорија:

[Главна стана] [Стари статии] [Периоден систем] [Линкови]
[Нобеловци] [Форум] [Хумор] [E-mail]

© Hemija.net, Скопје, Македонија. Контакт: kontakt@hemija.net