Exploring Macedonia National Tourism Portal

Линкови на Hemija.net

Македонски дел од
хемискиот
кибер простор

Главна страница Линкови Периоден систем Книги и списанија Експерименти Нобеловци Форум Хумор Email
  Статии публикувани во 2008
  Статии публикувани во 2007
  Статии публикувани во 2006
  Статии публикувани во 2005
  Статии публикувани во 2004
  Статии публикувани во 2003
  Статии публикувани во 2002
  Статии публикувани во 2001
  Статии публикувани во 2000
  Врвни десет
  Внесете промена
  Cool страници
  Врвни десет
  Додадете нова страница
  Периодични списанија
  Книги од странски издавачи
  Книги од домашни издавачи
Link.Hemija.net | Додадете стрница | Внесете промена | Cool страници | Врвени десет | Пребарување

  Пребарај 

Напредно пребарување

  Категории 

Универзитети
Хемиски друштва и организации
Владини агенции и лаборатории
 
Аналитичка хемија
Биохемија
Геохемија
Електрохемија
Историја на хемијата
Клиничка и медицинска хемија
Кристалографија
Образование
Општа и неорганска хемија
Органска хемија
Спектроскопија
Теориска хемија
Физичка хемија
Хемија на животна средина
Хемија на материјали
Хемометрија
Хроматографија
 
Безбедност во лабораторија
Токсични хемикалии
 
Конференции
Интернет комуникации
 
Бази на податоци
Периодни системи
Молекули
Биографии
Патенти
Софтвер
Архиви на софтвер
WAP страници
 
Хемиски портали
Хемиски хумор
 
Останати линкови

  Хемиски друштва и организации

Резултатите од 1 до 10 се прикажани на оваа страница од вкупно 48 најдени.
Сортираj според [Наслов] [Датум] [Посети]

 • American Chemical Society - Американско хемиско друштво. (голем избор на едукативни материјали)
  (Додадено на 09 мај 2001, 6256 посети)
  Оценка: 10/10 од 1 глас(ови). [Оценете го сајтот]
   
 • Српско хемиско друштво -
  (Додадено на 09 мај 2001, 6255 посети)
  Оценка: 10/10 од 1 глас(ови). [Оценете го сајтот]
   
 • Association of Analytical Chemists - AOAC - Асоцијација на анаитичари. Меѓународно здружение кое има за цел да ја промовира аналитичката хемија. Се јавува како организатор на конгреси и издавач поголем број на публикации меѓу кои и списанието Journal of AOAC International.
  (Додадено на 11 октомври 2002, 6255 посети)
  Оценка: 10/10 од 1 глас(ови). [Оценете го сајтот]
   
 • Greenpeace - Greenpeace е независна организација која се занимава со ненасилно вршење притисок врз светските организации и влади во врска со проблемите на животната средина за да се обезбеди мирна и „зелена“ иднина.
  (Додадено на 16 мај 2001, 6256 посети)
  Оценка: 7.5/10 од 0 глас(ови). [Оценете го сајтот]
   
 • Југословенско друштво за биохемија -
  (Додадено на 09 мај 2001, 6255 посети)
  Оценка: 2/10 од 2 глас(ови). [Оценете го сајтот]
   
 • American Chemistry Council - Американскиот хемиски совет ги претставува водечките компании од хемиската индустрија. Членовите на советот се обудуваат применувајќи ја хемијата и истражувањата поврзани со неа да понудат иновативни производи кои го подобруваат здравјето и квалитетот на животот.
  (Додадено на 17 октомври 2004, 6255 посети)
  Оценка: 1/10 од 1 глас(ови). [Оценете го сајтот]
   
 • International Council of Nanotechnology (ICON) - Целите на ова здружение е да се поттикне размената на информации со цел намалување на ризиците по здравјето предизвикани од наноматеријалите и истовремено зголемување на придобивките од нивната употреба. Овие цели се обидуваат да ги постигнат со поддршка на истражувањата за испитување на влијанието на нанометеријалите врз здравјето, средината и општеството, потоа со развојот на стандарди за безбедност при работа со наноструктури и сл.
  (Додадено на 16 октомври 2005, 6256 посети)
  Оценка: 1/10 од 1 глас(ови). [Оценете го сајтот]
   
 • Chemsoc - Chemsoc home page.
  (Додадено на 07 мај 2001, 6255 посети)
  Оценка: 0/10 од 0 глас(ови). [Оценете го сајтот]
   
 • The Federation of European Chemical Societies - FECS - Федерација на европските хемиски друштва
  (Додадено на 07 мај 2001, 6256 посети)
  Оценка: 0/10 од 0 глас(ови). [Оценете го сајтот]
   
 • International Society of Electrochemistry (ISE) - Меѓународна организација за електрохемија
  (Додадено на 08 мај 2001, 6257 посети)
  Оценка: 0/10 од 0 глас(ови). [Оценете го сајтот]
   

  5 страници: 1 2 3 4 5 .   Следна страница >>

  Пребарај во оваа категорија:

[Главна стана] [Стари статии] [Периоден систем] [Линкови]
[Нобеловци] [Форум] [Хумор] [E-mail]

© Hemija.net, Скопје, Македонија. Контакт: kontakt@hemija.net