Wikipedia

Линкови на Hemija.net

Македонски дел од
хемискиот
кибер простор

Главна страница Линкови Периоден систем Книги и списанија Експерименти Нобеловци Форум Хумор Email
  Статии публикувани во 2008
  Статии публикувани во 2007
  Статии публикувани во 2006
  Статии публикувани во 2005
  Статии публикувани во 2004
  Статии публикувани во 2003
  Статии публикувани во 2002
  Статии публикувани во 2001
  Статии публикувани во 2000
  Врвни десет
  Внесете промена
  Cool страници
  Врвни десет
  Додадете нова страница
  Периодични списанија
  Книги од странски издавачи
  Книги од домашни издавачи
Link.Hemija.net | Додадете стрница | Внесете промена | Cool страници | Врвени десет | Пребарување

  Пребарај 

Напредно пребарување

  Категории 

Универзитети
Хемиски друштва и организации
Владини агенции и лаборатории
 
Аналитичка хемија
Биохемија
Геохемија
Електрохемија
Историја на хемијата
Клиничка и медицинска хемија
Кристалографија
Образование
Општа и неорганска хемија
Органска хемија
Спектроскопија
Теориска хемија
Физичка хемија
Хемија на животна средина
Хемија на материјали
Хемометрија
Хроматографија
 
Безбедност во лабораторија
Токсични хемикалии
 
Конференции
Интернет комуникации
 
Бази на податоци
Периодни системи
Молекули
Биографии
Патенти
Софтвер
Архиви на софтвер
WAP страници
 
Хемиски портали
Хемиски хумор
 
Останати линкови

  Хемиски друштва и организации

Резултатите од 1 до 10 се прикажани на оваа страница од вкупно 48 најдени.
Сортираj според [Наслов] [Датум] [Оценки]

 • Stockholm Convention on Persistent Organic Pollutants - Стокхолмска конвенција за отпорни органски полутанти (ООП). Информации за активностите и средбите организирани во рамките на Конвенвенцијата, официјални документи и др. ООП супстанците предизвикуваат извесни форми на рак, дефекти кај новороденчињата, дисфункционален имунолошки и репродуктивен систем, поголема подложност на болести и намалена интелигенција.
  (Додадено на 19 октомври 2008, 6284 посети)
  Оценка: 0/10 од 0 глас(ови). [Оценете го сајтот]
   
 • International Society of Electrochemistry (ISE) - Меѓународна организација за електрохемија
  (Додадено на 08 мај 2001, 6240 посети)
  Оценка: 0/10 од 0 глас(ови). [Оценете го сајтот]
   
 • American Association for Clinical Chemistry - Организација која ги обединува вработените во клиничките лаборатории.
  (Додадено на 09 мај 2001, 6231 посети)
  Оценка: 0/10 од 0 глас(ови). [Оценете го сајтот]
   
 • American Chemical Society - Американско хемиско друштво. (голем избор на едукативни материјали)
  (Додадено на 09 мај 2001, 6230 посети)
  Оценка: 10/10 од 1 глас(ови). [Оценете го сајтот]
   
 • American Electrophoresis Society - Американско друштво за електрофореза. Формирано е во 1980 за да го помогне и промовира развојот на детекцијата и сепарацијата со електрофореза. Идејата за основање на ова друштво е во размената на искуства помеѓу членовите, како и оранизирање на семинари и обуки чија цел е промоција на овие текхники.
  (Додадено на 04 декември 2007, 6227 посети)
  Оценка: 0/10 од 0 глас(ови). [Оценете го сајтот]
   
 • American Chemistry Council - Американскиот хемиски совет ги претставува водечките компании од хемиската индустрија. Членовите на советот се обудуваат применувајќи ја хемијата и истражувањата поврзани со неа да понудат иновативни производи кои го подобруваат здравјето и квалитетот на животот.
  (Додадено на 17 октомври 2004, 6226 посети)
  Оценка: 1/10 од 1 глас(ови). [Оценете го сајтот]
   
 • American Physical Society - Американско физичко друштво.
  (Додадено на 09 мај 2001, 6226 посети)
  Оценка: 0/10 од 0 глас(ови). [Оценете го сајтот]
   
 • Асоцијација за техничка култура на Македонија - Асоцијација за техничка култура на Македонија или подобро позната како Народна техника. Страницата е скоро целата на англиски јазик.
  (Додадено на 28 јуни 2004, 6225 посети)
  Оценка: 0/10 од 0 глас(ови). [Оценете го сајтот]
   
 • Југословенско друштво за биохемија -
  (Додадено на 09 мај 2001, 6222 посети)
  Оценка: 2/10 од 2 глас(ови). [Оценете го сајтот]
   
 • The Mineralogical Society -
  (Додадено на 09 мај 2001, 6222 посети)
  Оценка: 0/10 од 0 глас(ови). [Оценете го сајтот]
   

  5 страници: 1 2 3 4 5 .   Следна страница >>

  Пребарај во оваа категорија:

[Главна стана] [Стари статии] [Периоден систем] [Линкови]
[Нобеловци] [Форум] [Хумор] [E-mail]

© Hemija.net, Скопје, Македонија. Контакт: kontakt@hemija.net