350.org

Линкови на Hemija.net

Македонски дел од
хемискиот
кибер простор

Главна страница Линкови Периоден систем Книги и списанија Експерименти Нобеловци Форум Хумор Email
  Статии публикувани во 2008
  Статии публикувани во 2007
  Статии публикувани во 2006
  Статии публикувани во 2005
  Статии публикувани во 2004
  Статии публикувани во 2003
  Статии публикувани во 2002
  Статии публикувани во 2001
  Статии публикувани во 2000
  Врвни десет
  Внесете промена
  Cool страници
  Врвни десет
  Додадете нова страница
  Периодични списанија
  Книги од странски издавачи
  Книги од домашни издавачи
Link.Hemija.net | Додадете стрница | Внесете промена | Cool страници | Врвени десет | Пребарување

  Пребарај 

Напредно пребарување

  Категории 

Универзитети
Хемиски друштва и организации
Владини агенции и лаборатории
 
Аналитичка хемија
Биохемија
Геохемија
Електрохемија
Историја на хемијата
Клиничка и медицинска хемија
Кристалографија
Образование
Општа и неорганска хемија
Органска хемија
Спектроскопија
Теориска хемија
Физичка хемија
Хемија на животна средина
Хемија на материјали
Хемометрија
Хроматографија
 
Безбедност во лабораторија
Токсични хемикалии
 
Конференции
Интернет комуникации
 
Бази на податоци
Периодни системи
Молекули
Биографии
Патенти
Софтвер
Архиви на софтвер
WAP страници
 
Хемиски портали
Хемиски хумор
 
Останати линкови

  Физичка хемија

Резултатите од 11 до 20 се прикажани на оваа страница од вкупно 24 најдени.
Сортираj според [Датум] [Посети] [Оценки]

 • Conversion of ethanol to gasoline range hydrocarbons using a zeolite catalyst (HZSM-5) - Истражувањата за алтернативни и обновливи извори на горива е од интерес за земјите кои немаат сопствени наоѓалишта на нафта. Оваа страница претставува обид на научниците од Department of Chemistry (University of the West Indies, Jamaica.) да го објаснат на пошироката јавност начинот на претворба на етанолот во бензин со употреба на синтетичи зеолот (HZSM-5).
  (Додадено на 25 април 2003, 6201 посети)
  Оценка: 0/10 од 0 глас(ови). [Оценете го сајтот]
   
 • Détermination du Kps et de la solubilité s de Li2CO3 par conductimé - Кондуктометриско определување на Ksp и на растворливост на Li2CO3. Детално опишана и илустрирана постапка за определување на Ksp на литиум карбонат.
  (Додадено на 07 јули 2002, 6199 посети)
  Оценка: 0/10 од 0 глас(ови). [Оценете го сајтот]
   
 • Data and Property Calculation Sites on the Web - Линкови за физички податоци за различни супстанци на WWW.
  (Додадено на 18 декември 2001, 6199 посети)
  Оценка: 0/10 од 0 глас(ови). [Оценете го сајтот]
   
 • Internal Energy, Enthalpy, Entropy, Free Energy, and Free Enthalpy - Внатрешна енергија, ентропија, енталпија, слободна енергија... Преглед на основите на термодинамиката.
  (Додадено на 29 јануари 2002, 6200 посети)
  Оценка: 0/10 од 0 глас(ови). [Оценете го сајтот]
   
 • Laserchemie - Хемија на лсери, на Technischen Universität во Braunschweig (јазик: германски и англиски).
  (Додадено на 18 декември 2001, 6202 посети)
  Оценка: 0/10 од 0 глас(ови). [Оценете го сајтот]
   
 • Making Matter - The atomic structure of materials - Страницата е интересна, едукативна и поседува многу 2D и 3D слики на голем број соединенија: минерали, зеолити, перовскити, суперпроводници и др.
  (Додадено на 29 јуни 2002, 6202 посети)
  Оценка: 10/10 од 1 глас(ови). [Оценете го сајтот]
   
 • MATTER Initiative for Schools - Nuclear binding energies - Интерактивна страница (со симулации, интерактивни вежби, експерименти, задачи и др.) дизајнирана да им помогне на наставниците и учениците во изучувањето на физичките науки.
  (Додадено на 04 мај 2003, 6202 посети)
  Оценка: 0/10 од 0 глас(ови). [Оценете го сајтот]
   
 • Resources for Physical Chemistry - Линкови за физичка хемија.
  (Додадено на 16 мај 2001, 6198 посети)
  Оценка: 0/10 од 0 глас(ови). [Оценете го сајтот]
   
 • Statistical mechanics - Статистичка механика (Болцманова распределба, статистичка механика и термодинамика).
  (Додадено на 16 мај 2001, 6201 посети)
  Оценка: 0/10 од 0 глас(ови). [Оценете го сајтот]
   
 • Structures of Inorganic Crystals - Chime туториал дизајниран за презентирање на неоргански кристални структури. Го прикажува координациониор број и пакувањето на голем број катјони и анјони, и ги прикажува сличностите и разликите помеѓу различни структури и др.
  (Додадено на 04 април 2003, 6199 посети)
  Оценка: 0/10 од 0 глас(ови). [Оценете го сајтот]
   

  3 страници: 1 2 3 .   << Претходна страница - Следна страница >>

  Пребарај во оваа категорија:

[Главна стана] [Стари статии] [Периоден систем] [Линкови]
[Нобеловци] [Форум] [Хумор] [E-mail]

© Hemija.net, Скопје, Македонија. Контакт: kontakt@hemija.net