350.org

Линкови на Hemija.net

Македонски дел од
хемискиот
кибер простор

Главна страница Линкови Периоден систем Книги и списанија Експерименти Нобеловци Форум Хумор Email
  Статии публикувани во 2008
  Статии публикувани во 2007
  Статии публикувани во 2006
  Статии публикувани во 2005
  Статии публикувани во 2004
  Статии публикувани во 2003
  Статии публикувани во 2002
  Статии публикувани во 2001
  Статии публикувани во 2000
  Врвни десет
  Внесете промена
  Cool страници
  Врвни десет
  Додадете нова страница
  Периодични списанија
  Книги од странски издавачи
  Книги од домашни издавачи
Link.Hemija.net | Додадете стрница | Внесете промена | Cool страници | Врвени десет | Пребарување

  Пребарај 

Напредно пребарување

  Категории 

Универзитети
Хемиски друштва и организации
Владини агенции и лаборатории
 
Аналитичка хемија
Биохемија
Геохемија
Електрохемија
Историја на хемијата
Клиничка и медицинска хемија
Кристалографија
Образование
Општа и неорганска хемија
Органска хемија
Спектроскопија
Теориска хемија
Физичка хемија
Хемија на животна средина
Хемија на материјали
Хемометрија
Хроматографија
 
Безбедност во лабораторија
Токсични хемикалии
 
Конференции
Интернет комуникации
 
Бази на податоци
Периодни системи
Молекули
Биографии
Патенти
Софтвер
Архиви на софтвер
WAP страници
 
Хемиски портали
Хемиски хумор
 
Останати линкови

  Токсични хемикалии

Резултатите од 1 до 10 се прикажани на оваа страница од вкупно 12 најдени.
Сортираj според [Наслов] [Датум] [Оценки]

 • Chemical and Other Safety Information - На оваа страница може да се најдат податоци за токсичност на многу хемикалии (од различни извори) подредени по абецеден редослед. Базата на податоци се одржува од Physical and Theoretical Chemistry Laboratory при University of Oxford.
  (Додадено на 02 јули 2001, 6342 посети)
  Оценка: 0/10 од 0 глас(ови). [Оценете го сајтот]
   
 • The Environmental Defense`s Scorecard - Информации за токсичноста на над 5000 хемикалии. Може да пребарувате според назив на супстанцата (или кратенка од називот) или според CAS Number.
  (Додадено на 29 септември 2001, 6342 посети)
  Оценка: 0/10 од 0 глас(ови). [Оценете го сајтот]
   
 • MSDS-Search - Линкови до повеќе јавни сајтови на кој може да најдете податоци за штетноста на различни хемикалии.
  (Додадено на 07 мај 2001, 6341 посети)
  Оценка: 0/10 од 0 глас(ови). [Оценете го сајтот]
   
 • Vermont SIRI Web Site - Податоци за токсичност на различни хемикалии и за безбедност во лабораторија. Дискусии, бази на податоци и линкови и др.
  (Додадено на 21 јуни 2001, 6341 посети)
  Оценка: 0/10 од 0 глас(ови). [Оценете го сајтот]
   
 • ATSDR - Agency for Toxic Substances and Disease Registry - Агенција за токсични хемичалии и регистер на болести. ATSDR обезбедува информации за ефектите од изложување на луѓето на дејството на токсични хемикалии, нивно влијание на квалитетот на животот и др.
  (Додадено на 18 септември 2001, 6341 посети)
  Оценка: 0/10 од 0 глас(ови). [Оценете го сајтот]
   
 • California Environmental Protection Agency - CEPA обрзбедува слободен пристап до своите бази на податоци и неколку различни начини на пребарување низ нив.
  (Додадено на 18 септември 2001, 6341 посети)
  Оценка: 0/10 од 0 глас(ови). [Оценете го сајтот]
   
 • The Canadian Center for Occupational Health and Safety`s - Хемикалиите се класифицирани според хемиски, физички и токсични својства на сустанците. Информации за начинот на работа со соодветната супстанца и за тоа што треба да се стори доколку бидете изложени на вакви супстанци и како да се заштитите.
  (Додадено на 29 септември 2001, 6341 посети)
  Оценка: 0/10 од 0 глас(ови). [Оценете го сајтот]
   
 • BOC Gases Handbook - Книгата BOC Gases Technical Data Handbook (во PDF формат). Содржината е вклучено: табели со својства на гасовите, табели за компатибилност на материјали, токсични хемикалии, табели за претворба на единици и др.
  (Додадено на 08 јуни 2003, 6341 посети)
  Оценка: 0/10 од 0 глас(ови). [Оценете го сајтот]
   
 • Developmental and Reproductive Toxicology and Environmental Teratology Information Center Database - Специјализиран информациски сервис кој обезбедува информации за над 100000 референци публикувании од 1965, како и информации за ефектот на токсичните супстанци и репродуктивна токсикологија. Различните бази може да се пребаруваат според: хемиски назив, синоним, CAS registry number.
  (Додадено на 24 мај 2003, 6340 посети)
  Оценка: 8/10 од 1 глас(ови). [Оценете го сајтот]
   
 • Hazardous Chemical Database - База за штетноста на над 1300 хемикалии. Имиња, синоними, формули, физички податоци
  (Додадено на 10 мај 2001, 6340 посети)
  Оценка: 0/10 од 0 глас(ови). [Оценете го сајтот]
   

  2 страници: 1 2 .   Следна страница >>

  Пребарај во оваа категорија:

[Главна стана] [Стари статии] [Периоден систем] [Линкови]
[Нобеловци] [Форум] [Хумор] [E-mail]

© Hemija.net, Скопје, Македонија. Контакт: kontakt@hemija.net