Wikipedia

Линкови на Hemija.net

Македонски дел од
хемискиот
кибер простор

Главна страница Линкови Периоден систем Книги и списанија Експерименти Нобеловци Форум Хумор Email
  Статии публикувани во 2008
  Статии публикувани во 2007
  Статии публикувани во 2006
  Статии публикувани во 2005
  Статии публикувани во 2004
  Статии публикувани во 2003
  Статии публикувани во 2002
  Статии публикувани во 2001
  Статии публикувани во 2000
  Врвни десет
  Внесете промена
  Cool страници
  Врвни десет
  Додадете нова страница
  Периодични списанија
  Книги од странски издавачи
  Книги од домашни издавачи
Link.Hemija.net | Додадете стрница | Внесете промена | Cool страници | Врвени десет | Пребарување

  Пребарај 

Напредно пребарување

  Категории 

Универзитети
Хемиски друштва и организации
Владини агенции и лаборатории
 
Аналитичка хемија
Биохемија
Геохемија
Електрохемија
Историја на хемијата
Клиничка и медицинска хемија
Кристалографија
Образование
Општа и неорганска хемија
Органска хемија
Спектроскопија
Теориска хемија
Физичка хемија
Хемија на животна средина
Хемија на материјали
Хемометрија
Хроматографија
 
Безбедност во лабораторија
Токсични хемикалии
 
Конференции
Интернет комуникации
 
Бази на податоци
Периодни системи
Молекули
Биографии
Патенти
Софтвер
Архиви на софтвер
WAP страници
 
Хемиски портали
Хемиски хумор
 
Останати линкови

  Теориска хемија

Резултатите од 1 до 10 се прикажани на оваа страница од вкупно 22 најдени.
Сортираj според [Датум] [Посети] [Оценки]

 • A Brief Review of Elementary Quantum Chemistry - Научно популарна ревија за квантна механика.
  (Додадено на 12 мај 2001, 6263 посети)
  Оценка: 3/10 од 1 глас(ови). [Оценете го сајтот]
   
 • Australian Computational Chemistry via the Internet Project - Извори на информации за настацници и студенти, материјали на web, демонстрации, Интернет базирани тестови, молекулско моделирање...
  (Додадено на 07 август 2002, 6265 посети)
  Оценка: 0/10 од 0 глас(ови). [Оценете го сајтот]
   
 • Basic ab initio quantum chemistry - Краток курс за ab initio квантно хемиски пресметки.Теоретски основи, можности, примена, ограничувања.
  (Додадено на 17 мај 2001, 6262 посети)
  Оценка: 0/10 од 0 глас(ови). [Оценете го сајтот]
   
 • Computational Chemistry Archives - Многу податоци за квантна хемија. Пораки, документи, конференции, периодични списанија, софтвер, и др.
  (Додадено на 17 мај 2001, 6262 посети)
  Оценка: 0/10 од 0 глас(ови). [Оценете го сајтот]
   
 • Computational Chemistry List - Електронска дискусиона група за квантна хемија, која брои повеќе од 3000 членови од пад 50 држави.
  (Додадено на 16 мај 2001, 6352 посети)
  Оценка: 1/10 од 1 глас(ови). [Оценете го сајтот]
   
 • ComSpec3D - Оваа страница претставува online сервис за пресметка и визуализација на инфрацрвени и рамански спектри како и на соодветните модови на вибрации. ComSpec3D е кретенка од Computed Spectral Data 3D-Visualization. Сервисот ги визуализира инфрацрвените и Рамански спектри како и 3D анимирани верзии на нормалните вибрациони модови. Спектрите ги пресметува семиемпириски со PM3 методата.
  (Додадено на 11 септември 2003, 6260 посети)
  Оценка: 10/10 од 1 глас(ови). [Оценете го сајтот]
   
 • Gallery of Quantum Chemistry and Electronic Structure Studies - Галерија на квантно хемиски и електронски структури.
  (Додадено на 12 мај 2001, 6263 посети)
  Оценка: 0/10 од 0 глас(ови). [Оценете го сајтот]
   
 • Grand Orbital Table - Голема табела на атомски орбитали - Страница со извонредни илустрации за сите орбитали со вредност за главниот квантен број од 1 до 10. Автор: David William Manthey
  (Додадено на 10 ноември 2001, 6267 посети)
  Оценка: 9.5/10 од 2 глас(ови). [Оценете го сајтот]
   
 • Laboratory of Mathematical Chemistry, Bourgas, Bulgaria - Изтражувања, проекти, настани.
  (Додадено на 08 мај 2001, 6261 посети)
  Оценка: 0/10 од 0 глас(ови). [Оценете го сајтот]
   
 • Mark`s Quantum Mechanics Applets - Збирка од Java аплети со квантномеханички демонстрации. Автор: Mark Sutherland.
  (Додадено на 09 јули 2001, 6264 посети)
  Оценка: 0/10 од 0 глас(ови). [Оценете го сајтот]
   

  3 страници: 1 2 3 .   Следна страница >>

  Пребарај во оваа категорија:

[Главна стана] [Стари статии] [Периоден систем] [Линкови]
[Нобеловци] [Форум] [Хумор] [E-mail]

© Hemija.net, Скопје, Македонија. Контакт: kontakt@hemija.net