Farmahem - od 2001 sponzor na Hemija.net

Линкови на Hemija.net

Македонски дел од
хемискиот
кибер простор

Главна страница Линкови Периоден систем Книги и списанија Експерименти Нобеловци Форум Хумор Email
  Статии публикувани во 2008
  Статии публикувани во 2007
  Статии публикувани во 2006
  Статии публикувани во 2005
  Статии публикувани во 2004
  Статии публикувани во 2003
  Статии публикувани во 2002
  Статии публикувани во 2001
  Статии публикувани во 2000
  Врвни десет
  Внесете промена
  Cool страници
  Врвни десет
  Додадете нова страница
  Периодични списанија
  Книги од странски издавачи
  Книги од домашни издавачи
Link.Hemija.net | Додадете стрница | Внесете промена | Cool страници | Врвени десет | Пребарување

  Пребарај 

Напредно пребарување

  Категории 

Универзитети
Хемиски друштва и организации
Владини агенции и лаборатории
 
Аналитичка хемија
Биохемија
Геохемија
Електрохемија
Историја на хемијата
Клиничка и медицинска хемија
Кристалографија
Образование
Општа и неорганска хемија
Органска хемија
Спектроскопија
Теориска хемија
Физичка хемија
Хемија на животна средина
Хемија на материјали
Хемометрија
Хроматографија
 
Безбедност во лабораторија
Токсични хемикалии
 
Конференции
Интернет комуникации
 
Бази на податоци
Периодни системи
Молекули
Биографии
Патенти
Софтвер
Архиви на софтвер
WAP страници
 
Хемиски портали
Хемиски хумор
 
Останати линкови

  Спектроскопија

Резултатите од 1 до 10 се прикажани на оваа страница од вкупно 31 најдени.
Сортираj според [Наслов] [Датум] [Оценки]

 • IRUG - Infrared and Raman Users Group - IRUG претставува меѓународна група за размена на информации во врска со инфрацрвена и Раманска спектроскопија, размена на референтни спектри и материјали. Сочинета е од поединци кои работат на полето на конзервација на уметнички дела и заштита на историски споменици и при тоа користат инфрацрвена и Раманска спектроскопија.
  (Додадено на 31 октомври 2002, 6172 посети)
  Оценка: 0/10 од 0 глас(ови). [Оценете го сајтот]
   
 • Reinforcement of the Research Capacities of the Spectroscopy Laboratory for Archaeometry - Интернет страница која претставува поддршка за проекот Засилување на истражувачките капацитети на лабораторијата за спектроскопија за археометриски истражувања финансиран од ЕУ, а се изведува на Институтот за хемија при ПМФ во Скопје. На страницата може да дознаете кои се новите резултати од истражувањата, институции и поединци кои учестуваат во неговата реализација, како и корисни линкови поврзани со археометријата.
  (Додадено на 06 јули 2007, 6169 посети)
  Оценка: 10/10 од 1 глас(ови). [Оценете го сајтот]
   
 • Webspectra - Оваа страница е дизајнирана за да им помогне на студентите при изучувањето на спектроскопијата. Голем број на спектроскопски проблеми за вежбање. Ќе најдете, 1H NMR i 13C NMR, инфрацрвени и др видови спектри.
  (Додадено на 19 мај 2001, 6169 посети)
  Оценка: 0/10 од 0 глас(ови). [Оценете го сајтот]
   
 • Chemistry Film Studio - Осцилаторни реакции, сребрено огледало, бои на индикатори, алкални метали, редокс реакции и др. (Потребни се: Quicktime и Shockwave plug-ин).
  (Додадено на 21 мај 2001, 6169 посети)
  Оценка: 0/10 од 0 глас(ови). [Оценете го сајтот]
   
 • Spectroscopy, Radiometry, Photonics, Quality and Validation Resource Center - Интернет страница која води до повеќе извори на информации на WWW за спектроскопија, радиометрија, електрооптика, стандардизација и менаџмент.
  (Додадено на 29 март 2003, 6169 посети)
  Оценка: 0/10 од 0 глас(ови). [Оценете го сајтот]
   
 • Nuclear Magnetic Resonance - Slide show.
  (Додадено на 19 мај 2001, 6168 посети)
  Оценка: 8/10 од 1 глас(ови). [Оценете го сајтот]
   
 • Raman Scattering tutorial by Tobias Ruf - Туторијал за раманско расејување. Краток вовед за раманска спектроскопија и раманско расејување. Приготвено од Tobias Ruf од Max Planck Institute for Solid State Research од Германија.
  (Додадено на 03 декември 2007, 6168 посети)
  Оценка: 10/10 од 1 глас(ови). [Оценете го сајтот]
   
 • Applications of 1H NMR spectroscopy - Примена на 1H НМР спектроскопија.
  (Додадено на 19 мај 2001, 6168 посети)
  Оценка: 0/10 од 0 глас(ови). [Оценете го сајтот]
   
 • Animated Infra-Red Spectroscopy (AIRS) - Анимирана инфрацрвена спектроскопија. Оваа страница содржи анимирани инфрацрвени спектри за голем број на органиски супстанци. Со кликнувањето на секои пик во спектарот се стартува анимација за соодветната вибрација во молекулата. За повеќе информации одберете го горниот линк.
  (Додадено на 22 февруари 2003, 6168 посети)
  Оценка: 0/10 од 0 глас(ови). [Оценете го сајтот]
   
 • SpectroscopyNOW - Илјадници корисни информации за сите видови спектроскопија. Интересни статии за атомска, ултравиолетова и видлива, масена, инфрацрвена и Раманска спектроскопија и многу повеќе од тоа.
  (Додадено на 10 јуни 2001, 6167 посети)
  Оценка: 7/10 од 1 глас(ови). [Оценете го сајтот]
   

  4 страници: 1 2 3 4 .   Следна страница >>

  Пребарај во оваа категорија:

[Главна стана] [Стари статии] [Периоден систем] [Линкови]
[Нобеловци] [Форум] [Хумор] [E-mail]

© Hemija.net, Скопје, Македонија. Контакт: kontakt@hemija.net