Exploring Macedonia National Tourism Portal

Линкови на Hemija.net

Македонски дел од
хемискиот
кибер простор

Главна страница Линкови Периоден систем Книги и списанија Експерименти Нобеловци Форум Хумор Email
  Статии публикувани во 2008
  Статии публикувани во 2007
  Статии публикувани во 2006
  Статии публикувани во 2005
  Статии публикувани во 2004
  Статии публикувани во 2003
  Статии публикувани во 2002
  Статии публикувани во 2001
  Статии публикувани во 2000
  Врвни десет
  Внесете промена
  Cool страници
  Врвни десет
  Додадете нова страница
  Периодични списанија
  Книги од странски издавачи
  Книги од домашни издавачи
Link.Hemija.net | Додадете стрница | Внесете промена | Cool страници | Врвени десет | Пребарување

  Пребарај 

Напредно пребарување

  Категории 

Универзитети
Хемиски друштва и организации
Владини агенции и лаборатории
 
Аналитичка хемија
Биохемија
Геохемија
Електрохемија
Историја на хемијата
Клиничка и медицинска хемија
Кристалографија
Образование
Општа и неорганска хемија
Органска хемија
Спектроскопија
Теориска хемија
Физичка хемија
Хемија на животна средина
Хемија на материјали
Хемометрија
Хроматографија
 
Безбедност во лабораторија
Токсични хемикалии
 
Конференции
Интернет комуникации
 
Бази на податоци
Периодни системи
Молекули
Биографии
Патенти
Софтвер
Архиви на софтвер
WAP страници
 
Хемиски портали
Хемиски хумор
 
Останати линкови

  Спектроскопија

Резултатите од 11 до 20 се прикажани на оваа страница од вкупно 31 најдени.
Сортираj според [Наслов] [Посети] [Оценки]

 • IRUG - Infrared and Raman Users Group - IRUG претставува меѓународна група за размена на информации во врска со инфрацрвена и Раманска спектроскопија, размена на референтни спектри и материјали. Сочинета е од поединци кои работат на полето на конзервација на уметнички дела и заштита на историски споменици и при тоа користат инфрацрвена и Раманска спектроскопија.
  (Додадено на 31 октомври 2002, 6342 посети)
  Оценка: 0/10 од 0 глас(ови). [Оценете го сајтот]
   
 • Mass Spectrum Generator - Интернет апликација која генерира масен спектар врз база на внесени местоположби на пиковите и нивните релативни интензитети (1<Mr<100.000).
  (Додадено на 22 октомври 2002, 6340 посети)
  Оценка: 0/10 од 0 глас(ови). [Оценете го сајтот]
   
 • WWW NMR спектрометар - Изведете самите свој NMR експеримент на Интернет и обработете ги самите со софтверот кои ви се нуди.
  (Додадено на 02 август 2002, 6340 посети)
  Оценка: 0/10 од 0 глас(ови). [Оценете го сајтот]
   
 • International Mass Spectrometry website - Одличен вовед во масената спектрометрија. На страницата ќе најдете податоци за изторијатот на МС, познати научници, примена (астрономија, биологија, хемија и др).
  (Додадено на 19 јануари 2002, 6340 посети)
  Оценка: 0/10 од 0 глас(ови). [Оценете го сајтот]
   
 • Infrared Absorbances for Common Functional Groups - Апсорпција на зрачење во инфрацрвениот дел од спектарот од вообичаени функционални групи.
  (Додадено на 23 јули 2001, 6341 посети)
  Оценка: 0/10 од 0 глас(ови). [Оценете го сајтот]
   
 • SpectroscopyNOW - Илјадници корисни информации за сите видови спектроскопија. Интересни статии за атомска, ултравиолетова и видлива, масена, инфрацрвена и Раманска спектроскопија и многу повеќе од тоа.
  (Додадено на 10 јуни 2001, 6339 посети)
  Оценка: 7/10 од 1 глас(ови). [Оценете го сајтот]
   
 • Molecular Spectroscopy - Илустриран текст за молекулска спектроскопија (масена, инфрацрвена и НМР), во PDF формат. За да може да ја вчитате страницата мора да имате инсталирано Adobe Acrobat.
  (Додадено на 22 мај 2001, 6340 посети)
  Оценка: 0/10 од 0 глас(ови). [Оценете го сајтот]
   
 • Understanding Fluorescence - Разберете ја флуоресценцијата. Вовед во флуоресценцијата.
  (Додадено на 22 мај 2001, 6340 посети)
  Оценка: 0/10 од 0 глас(ови). [Оценете го сајтот]
   
 • Chemistry Film Studio - Осцилаторни реакции, сребрено огледало, бои на индикатори, алкални метали, редокс реакции и др. (Потребни се: Quicktime и Shockwave plug-ин).
  (Додадено на 21 мај 2001, 6342 посети)
  Оценка: 0/10 од 0 глас(ови). [Оценете го сајтот]
   
 • TeleSpek: Telecooperation in Spectroscopy - Целта на TeleSpec проектот е да овозможи интерпретација на инфрацрвени спектри и дискусии на таа тема со помош на интернет.
  (Додадено на 21 мај 2001, 6341 посети)
  Оценка: 0/10 од 0 глас(ови). [Оценете го сајтот]
   

  4 страници: 1 2 3 4 .   << Претходна страница - Следна страница >>

  Пребарај во оваа категорија:

[Главна стана] [Стари статии] [Периоден систем] [Линкови]
[Нобеловци] [Форум] [Хумор] [E-mail]

© Hemija.net, Скопје, Македонија. Контакт: kontakt@hemija.net