Farmahem - od 2001 sponzor na Hemija.net

Линкови на Hemija.net

Македонски дел од
хемискиот
кибер простор

Главна страница Линкови Периоден систем Книги и списанија Експерименти Нобеловци Форум Хумор Email
  Статии публикувани во 2008
  Статии публикувани во 2007
  Статии публикувани во 2006
  Статии публикувани во 2005
  Статии публикувани во 2004
  Статии публикувани во 2003
  Статии публикувани во 2002
  Статии публикувани во 2001
  Статии публикувани во 2000
  Врвни десет
  Внесете промена
  Cool страници
  Врвни десет
  Додадете нова страница
  Периодични списанија
  Книги од странски издавачи
  Книги од домашни издавачи
Link.Hemija.net | Додадете стрница | Внесете промена | Cool страници | Врвени десет | Пребарување

  Пребарај 

Напредно пребарување

  Категории 

Универзитети
Хемиски друштва и организации
Владини агенции и лаборатории
 
Аналитичка хемија
Биохемија
Геохемија
Електрохемија
Историја на хемијата
Клиничка и медицинска хемија
Кристалографија
Образование
Општа и неорганска хемија
Органска хемија
Спектроскопија
Теориска хемија
Физичка хемија
Хемија на животна средина
Хемија на материјали
Хемометрија
Хроматографија
 
Безбедност во лабораторија
Токсични хемикалии
 
Конференции
Интернет комуникации
 
Бази на податоци
Периодни системи
Молекули
Биографии
Патенти
Софтвер
Архиви на софтвер
WAP страници
 
Хемиски портали
Хемиски хумор
 
Останати линкови

  Спектроскопија

Резултатите од 1 до 10 се прикажани на оваа страница од вкупно 31 најдени.
Сортираj според [Наслов] [Посети] [Оценки]

 • Apollo 16 Orbital Experiments - Покрај испитувањата на површината на месечината, екипажот на Apollo 16 изврши интензивни испитувања на месечината од лунарната орбита. Со користење на флуоресцентен спектрометар со рентгенски зраци беше анализирана површината на месечината, додека пак, со користење на масен спектрометар бил определуван составот на атмосферата на месечината.
  (Додадено на 04 декември 2007, 6210 посети)
  Оценка: 0/10 од 0 глас(ови). [Оценете го сајтот]
   
 • Raman Scattering tutorial by Tobias Ruf - Туторијал за раманско расејување. Краток вовед за раманска спектроскопија и раманско расејување. Приготвено од Tobias Ruf од Max Planck Institute for Solid State Research од Германија.
  (Додадено на 03 декември 2007, 6200 посети)
  Оценка: 10/10 од 1 глас(ови). [Оценете го сајтот]
   
 • AUGIE Chem: Raman Spectroscopy - Детален опис на експеримент за студенти на додипломски студии - Мерење и симулација на рамански спектри. приредено од Department of Chemistry. Augustana College, Sioux Falls, Јужна Дакота, САД.
  (Додадено на 03 декември 2007, 6207 посети)
  Оценка: 0/10 од 0 глас(ови). [Оценете го сајтот]
   
 • Reinforcement of the Research Capacities of the Spectroscopy Laboratory for Archaeometry - Интернет страница која претставува поддршка за проекот Засилување на истражувачките капацитети на лабораторијата за спектроскопија за археометриски истражувања финансиран од ЕУ, а се изведува на Институтот за хемија при ПМФ во Скопје. На страницата може да дознаете кои се новите резултати од истражувањата, институции и поединци кои учестуваат во неговата реализација, како и корисни линкови поврзани со археометријата.
  (Додадено на 06 јули 2007, 6202 посети)
  Оценка: 10/10 од 1 глас(ови). [Оценете го сајтот]
   
 • Introduction to Organic Mass Spectrometry - Вовед во масената спектрометрија за органски хемичари. Страницата претставува детален вовед во масената спектрометрија. Претставени се механизмите за јонизација, масени анализери, тендем масена спектрометрија и јон детектори. Дизајнирано од John Lamb од MRC Toxicology Unit, University of Leicester.
  (Додадено на 01 септември 2004, 6205 посети)
  Оценка: 0/10 од 0 глас(ови). [Оценете го сајтот]
   
 • Basic Proton and C-13 NMR Spectroscopy - Страницата ги објаснува основите на H и C-13 НМР спектроскопија. Хемиското поместување и расцепувањето на лентите во НМР спектарот се објаснети. Страницата претставува дел од поголема страница за органска хемија.
  (Додадено на 12 мај 2004, 6204 посети)
  Оценка: 0/10 од 0 глас(ови). [Оценете го сајтот]
   
 • Chemistry of Stars - Spectroscopy - Страницата претставува инустриран вовед во хемијата на ѕвездите и нивниот основен хемиски состав. Акцент е ставен на спектроскопските техники за нивно набљудување и изучување.
  (Додадено на 08 јуни 2003, 6207 посети)
  Оценка: 0/10 од 0 глас(ови). [Оценете го сајтот]
   
 • Spectroscopy, Radiometry, Photonics, Quality and Validation Resource Center - Интернет страница која води до повеќе извори на информации на WWW за спектроскопија, радиометрија, електрооптика, стандардизација и менаџмент.
  (Додадено на 29 март 2003, 6201 посети)
  Оценка: 0/10 од 0 глас(ови). [Оценете го сајтот]
   
 • Animated Infra-Red Spectroscopy (AIRS) - Анимирана инфрацрвена спектроскопија. Оваа страница содржи анимирани инфрацрвени спектри за голем број на органиски супстанци. Со кликнувањето на секои пик во спектарот се стартува анимација за соодветната вибрација во молекулата. За повеќе информации одберете го горниот линк.
  (Додадено на 22 февруари 2003, 6204 посети)
  Оценка: 0/10 од 0 глас(ови). [Оценете го сајтот]
   
 • Spectroscipie IR et PIR - Инфрацрвена и блиска инфрацевена спектроскопија. Страницата е богата со информации за активностите на групата за вибрациона спектроскопија на Универзитетот во Лион, Франција. Можности за пост-докторски студии, инструментација, новости, книги од областа на вибрациона спектроскопија и хемометрија, online едукативни содржини на француски и на англиски и др.
  (Додадено на 25 декември 2002, 6202 посети)
  Оценка: 0/10 од 0 глас(ови). [Оценете го сајтот]
   

  4 страници: 1 2 3 4 .   Следна страница >>

  Пребарај во оваа категорија:

[Главна стана] [Стари статии] [Периоден систем] [Линкови]
[Нобеловци] [Форум] [Хумор] [E-mail]

© Hemija.net, Скопје, Македонија. Контакт: kontakt@hemija.net