Farmahem - od 2001 sponzor na Hemija.net

Линкови на Hemija.net

Македонски дел од
хемискиот
кибер простор

Главна страница Линкови Периоден систем Книги и списанија Експерименти Нобеловци Форум Хумор Email
  Статии публикувани во 2008
  Статии публикувани во 2007
  Статии публикувани во 2006
  Статии публикувани во 2005
  Статии публикувани во 2004
  Статии публикувани во 2003
  Статии публикувани во 2002
  Статии публикувани во 2001
  Статии публикувани во 2000
  Врвни десет
  Внесете промена
  Cool страници
  Врвни десет
  Додадете нова страница
  Периодични списанија
  Книги од странски издавачи
  Книги од домашни издавачи
Link.Hemija.net | Додадете стрница | Внесете промена | Cool страници | Врвени десет | Пребарување

  Пребарај 

Напредно пребарување

  Категории 

Универзитети
Хемиски друштва и организации
Владини агенции и лаборатории
 
Аналитичка хемија
Биохемија
Геохемија
Електрохемија
Историја на хемијата
Клиничка и медицинска хемија
Кристалографија
Образование
Општа и неорганска хемија
Органска хемија
Спектроскопија
Теориска хемија
Физичка хемија
Хемија на животна средина
Хемија на материјали
Хемометрија
Хроматографија
 
Безбедност во лабораторија
Токсични хемикалии
 
Конференции
Интернет комуникации
 
Бази на податоци
Периодни системи
Молекули
Биографии
Патенти
Софтвер
Архиви на софтвер
WAP страници
 
Хемиски портали
Хемиски хумор
 
Останати линкови

  Софтвер

Резултатите од 31 до 38 се прикажани на оваа страница од вкупно 38 најдени.
Сортираj според [Датум] [Посети] [Оценки]

 • VLECalc - VLECalc претставува алат за хемичари, хемиски инженери и технолози кои работат на процеси во кои се користа органски растворувачи. VLECalc може да ги процени парните притисоци и температурита на смеси од органси растворувачи и др.
  (Додадено на 16 септември 2005, 6199 посети)
  Оценка: 0/10 од 0 глас(ови). [Оценете го сајтот]
   
 • VRML - Virtual Reality Modeling Language - Дел од „Crystallographer's Guide to Internet Tools and Resources“
  (Додадено на 12 март 2003, 6202 посети)
  Оценка: 0/10 од 0 глас(ови). [Оценете го сајтот]
   
 • VRML Chemistry Sites - Листа на Virtual Reality Modelling Language (VRML) интернет страници од Унгарија. Потребен ви е VRML viewer за да може да ги гледате сликите.
  (Додадено на 00 0000, 6201 посети)
  Оценка: 0/10 од 0 глас(ови). [Оценете го сајтот]
   
 • VRML Creator for Chemical Structures - Online сервис за генерирање на VRML сцени од 2D и 3D датотеки. Поддржува повеќе од 40 формати. Содржи и едитор за структурните податоци. Автоматски ги генерира 3D координатите доколку не се содржани во влезните структури.
  (Додадено на 12 април 2003, 6202 посети)
  Оценка: 0/10 од 0 глас(ови). [Оценете го сајтот]
   
 • WebMO - WWW софтвер за цртање молекулски структури, пресмтетки (Gaussian, MOPAC, GAMESS) и манипулација на резултатите.
  (Додадено на 20 март 2003, 6202 посети)
  Оценка: 0/10 од 0 глас(ови). [Оценете го сајтот]
   
 • Примена на Mathcad во хемијата - Збирка на Mathcad фајлови со различни примени во хемијата. Страницата е одржувана од проф. д-р Зоран Здравковски (Институт за Хемија, ПМФ Скопје).
  (Додадено на 09 мај 2001, 6199 посети)
  Оценка: 0/10 од 0 глас(ови). [Оценете го сајтот]
   
 • Физичка хемија - Mathcad докумени - Голем избор на Mathcad документи.
  (Додадено на 09 мај 2001, 6201 посети)
  Оценка: 0/10 од 0 глас(ови). [Оценете го сајтот]
   
 • Химия On-line - На оваа руска страница може да најдете голем број JAVA APPLET-и, JAVASCRIPT-и и други хемиски програми од различни автори.
  (Додадено на 09 јули 2001, 6200 посети)
  Оценка: 0/10 од 0 глас(ови). [Оценете го сајтот]
   

  4 страници: 1 2 3 4 .   << Претходна страница

  Пребарај во оваа категорија:

[Главна стана] [Стари статии] [Периоден систем] [Линкови]
[Нобеловци] [Форум] [Хумор] [E-mail]

© Hemija.net, Скопје, Македонија. Контакт: kontakt@hemija.net