Exploring Macedonia National Tourism Portal

Линкови на Hemija.net

Македонски дел од
хемискиот
кибер простор

Главна страница Линкови Периоден систем Книги и списанија Експерименти Нобеловци Форум Хумор Email
  Статии публикувани во 2008
  Статии публикувани во 2007
  Статии публикувани во 2006
  Статии публикувани во 2005
  Статии публикувани во 2004
  Статии публикувани во 2003
  Статии публикувани во 2002
  Статии публикувани во 2001
  Статии публикувани во 2000
  Врвни десет
  Внесете промена
  Cool страници
  Врвни десет
  Додадете нова страница
  Периодични списанија
  Книги од странски издавачи
  Книги од домашни издавачи
Link.Hemija.net | Додадете стрница | Внесете промена | Cool страници | Врвени десет | Пребарување

  Пребарај 

Напредно пребарување

  Категории 

Универзитети
Хемиски друштва и организации
Владини агенции и лаборатории
 
Аналитичка хемија
Биохемија
Геохемија
Електрохемија
Историја на хемијата
Клиничка и медицинска хемија
Кристалографија
Образование
Општа и неорганска хемија
Органска хемија
Спектроскопија
Теориска хемија
Физичка хемија
Хемија на животна средина
Хемија на материјали
Хемометрија
Хроматографија
 
Безбедност во лабораторија
Токсични хемикалии
 
Конференции
Интернет комуникации
 
Бази на податоци
Периодни системи
Молекули
Биографии
Патенти
Софтвер
Архиви на софтвер
WAP страници
 
Хемиски портали
Хемиски хумор
 
Останати линкови

  Софтвер

Резултатите од 1 до 10 се прикажани на оваа страница од вкупно 38 најдени.
Сортираj според [Датум] [Посети] [Оценки]

 • 13C-NMR-Shift Prediction and Databases (for Windows) - Бесплатен софтвер за предвицување на 13С-НМР поместувања за ациклични и циклични органски молелкули. Програмата содржи и табеларни податоци за 13С поместувања преземени од литературата, емпириски формули за пресметување на поместувањата, приказ и споредба на спектри. Програмата овозможува додавање на нови и промена на постојните податоци сместени во базата на податоци. Базата на податоци содржи и околу 700 НМР спектри. Творец на програмата е Prof. Dr. Helmut Hönig од Техничкиот универзитет во Грац, Австрија.
  (Додадено на 30 ноември 2003, 6341 посети)
  Оценка: 0/10 од 0 глас(ови). [Оценете го сајтот]
   
 • ACD-ChemBasic : Programming language for chemists - Програмски јазик за хемичари. Хемиски програмски јазик погоден за цртање, презентација и манипулација со молекулски структури (бесплатен).
  (Додадено на 22 мај 2001, 6341 посети)
  Оценка: 0/10 од 0 глас(ови). [Оценете го сајтот]
   
 • Apsidium Homepage - Периоден систем - бесплатен софтвер.
  (Додадено на 09 мај 2001, 6340 посети)
  Оценка: 0/10 од 0 глас(ови). [Оценете го сајтот]
   
 • Atomic Orbitals - Атомски орбитали - Со оваа интересна и едноставна програма може да се визуелизираат атомските орбитали (за различни вредности на главните и орбиталните квантни бореви). Автор: David William Manthey
  (Додадено на 10 ноември 2001, 6341 посети)
  Оценка: 10/10 од 1 глас(ови). [Оценете го сајтот]
   
 • Chembalancer - Изедначувач на хемиски ревенки. Chembalancer претставува online игра која служи за учење на изедначување на равенки.
  (Додадено на 21 мај 2001, 6343 посети)
  Оценка: 1/10 од 1 глас(ови). [Оценете го сајтот]
   
 • Chemistry Education - Java applets - На оваа страница ќе најдете Java аплети кои ќе ви обозможат следење на некои научни принципи на ист начин на кои тоа го прават научниците професионалци. Единствената разлика е што овие системи се модели симулирани на компјутер, но моделите се доста реалистични.
  (Додадено на 24 мај 2003, 6342 посети)
  Оценка: 0/10 од 0 глас(ови). [Оценете го сајтот]
   
 • Chemistry Functions - Хемиски функции. Страницата е дизајнирана да послужи како online алатка/калкулатор, за претворба на физички величини, за израмнување на хемиски равенки и како периоден систем.
  (Додадено на 27 септември 2002, 6340 посети)
  Оценка: 0/10 од 0 глас(ови). [Оценете го сајтот]
   
 • Chemistry-software.com - Повеќе од 500 софтверски продукти за хемија, биохемија, заштита на животна средина и др. Бесплатен демо CD-ROM
  (Додадено на 25 јуни 2001, 6341 посети)
  Оценка: 0/10 од 0 глас(ови). [Оценете го сајтот]
   
 • CHEMIX - Software for Chemistry Learning - Софтвер за учење хемија. Софтверскиот пакет содржи програми за пресметка на молекулски маси, периоден систем, термохемија, производ на растворливост, електрохемија, спектроскопија, гасни закони, речник, фазни дијаграми и др. Големината на датотеката изнесува 1,3 MB.
  (Додадено на 17 април 2004, 6341 посети)
  Оценка: 9/10 од 2 глас(ови). [Оценете го сајтот]
   
 • Chime - Додаток за интернет пребарувачите со кои се визуелизираат 3D молекулски структури.
  (Додадено на 07 мај 2001, 6340 посети)
  Оценка: 0/10 од 0 глас(ови). [Оценете го сајтот]
   

  4 страници: 1 2 3 4 .   Следна страница >>

  Пребарај во оваа категорија:

[Главна стана] [Стари статии] [Периоден систем] [Линкови]
[Нобеловци] [Форум] [Хумор] [E-mail]

© Hemija.net, Скопје, Македонија. Контакт: kontakt@hemija.net