Farmahem - od 2001 sponzor na Hemija.net

Линкови на Hemija.net

Македонски дел од
хемискиот
кибер простор

Главна страница Линкови Периоден систем Книги и списанија Експерименти Нобеловци Форум Хумор Email
  Статии публикувани во 2008
  Статии публикувани во 2007
  Статии публикувани во 2006
  Статии публикувани во 2005
  Статии публикувани во 2004
  Статии публикувани во 2003
  Статии публикувани во 2002
  Статии публикувани во 2001
  Статии публикувани во 2000
  Врвни десет
  Внесете промена
  Cool страници
  Врвни десет
  Додадете нова страница
  Периодични списанија
  Книги од странски издавачи
  Книги од домашни издавачи
Link.Hemija.net | Додадете стрница | Внесете промена | Cool страници | Врвени десет | Пребарување

  Пребарај 

Напредно пребарување

  Категории 

Универзитети
Хемиски друштва и организации
Владини агенции и лаборатории
 
Аналитичка хемија
Биохемија
Геохемија
Електрохемија
Историја на хемијата
Клиничка и медицинска хемија
Кристалографија
Образование
Општа и неорганска хемија
Органска хемија
Спектроскопија
Теориска хемија
Физичка хемија
Хемија на животна средина
Хемија на материјали
Хемометрија
Хроматографија
 
Безбедност во лабораторија
Токсични хемикалии
 
Конференции
Интернет комуникации
 
Бази на податоци
Периодни системи
Молекули
Биографии
Патенти
Софтвер
Архиви на софтвер
WAP страници
 
Хемиски портали
Хемиски хумор
 
Останати линкови

  Софтвер

Резултатите од 1 до 10 се прикажани на оваа страница од вкупно 38 најдени.
Сортираj според [Наслов] [Датум] [Оценки]

 • SciStore - Online центар за софтвер за научни цели.
  (Додадено на 09 мај 2001, 6247 посети)
  Оценка: 0/10 од 0 глас(ови). [Оценете го сајтот]
   
 • Chembalancer - Изедначувач на хемиски ревенки. Chembalancer претставува online игра која служи за учење на изедначување на равенки.
  (Додадено на 21 мај 2001, 6242 посети)
  Оценка: 1/10 од 1 глас(ови). [Оценете го сајтот]
   
 • The OpenScience Project - Овој проект претставува обид за развој и публикување на слободен софтвер. Инициран е од група научници, математичари и инженери кои се обидуваат да развијат работна средина во која науката би можела да биде практикувана од секого. На страницата се наоѓа голема и добро организирана колекција од линкови до страници на кои може да најдете софтвер за различни области од науката.
  (Додадено на 14 август 2007, 6231 посети)
  Оценка: 10/10 од 1 глас(ови). [Оценете го сајтот]
   
 • Chemistry Education - Java applets - На оваа страница ќе најдете Java аплети кои ќе ви обозможат следење на некои научни принципи на ист начин на кои тоа го прават научниците професионалци. Единствената разлика е што овие системи се модели симулирани на компјутер, но моделите се доста реалистични.
  (Додадено на 24 мај 2003, 6226 посети)
  Оценка: 0/10 од 0 глас(ови). [Оценете го сајтот]
   
 • Mathcad документи на Widener University - Збирка на Mathcad документи Статистика, калибрација, Фуриеови трансформации, FTIR, хроматографија, кинетика и др.
  (Додадено на 09 мај 2001, 6223 посети)
  Оценка: 0.08/10 од 2 глас(ови). [Оценете го сајтот]
   
 • CoosmoPlayer VRML client - CoosmoPlayer е бесплатен plug-in за Microsoft Internet Explorer и за Netscape Navigator. Може да го употребувате „влез“ во вистуелните светови VRML (Virtual Reality Modeling Language). Може да се користи за визуализација на на молекули
  (Додадено на 12 април 2003, 6223 посети)
  Оценка: 0/10 од 0 глас(ови). [Оценете го сајтот]
   
 • Mathcad applications in Chemistry - Оваа страница содржи линкови до страници каде се презентира примената на Mathcad во хемијата.
  (Додадено на 09 мај 2001, 6221 посети)
  Оценка: 0.09/10 од 0 глас(ови). [Оценете го сајтот]
   
 • SciTech - Софтвер за инженери.
  (Додадено на 09 мај 2001, 6221 посети)
  Оценка: 0/10 од 0 глас(ови). [Оценете го сајтот]
   
 • ACD-ChemBasic : Programming language for chemists - Програмски јазик за хемичари. Хемиски програмски јазик погоден за цртање, презентација и манипулација со молекулски структури (бесплатен).
  (Додадено на 22 мај 2001, 6221 посети)
  Оценка: 0/10 од 0 глас(ови). [Оценете го сајтот]
   
 • Point Group Tutorial - Software for Chemical Education - Претставува бесплатен софтвер развиен со финансиска помош од National Science Foundation (NSF) со кои студентите ќе може да ги иучуваат точковните групи и елементите на симетрија кај молекулите. Софтверот е достапен за PC и Mac.
  (Додадено на 13 јуни 2003, 6219 посети)
  Оценка: 0/10 од 0 глас(ови). [Оценете го сајтот]
   

  4 страници: 1 2 3 4 .   Следна страница >>

  Пребарај во оваа категорија:

[Главна стана] [Стари статии] [Периоден систем] [Линкови]
[Нобеловци] [Форум] [Хумор] [E-mail]

© Hemija.net, Скопје, Македонија. Контакт: kontakt@hemija.net