Wikipedia

Линкови на Hemija.net

Македонски дел од
хемискиот
кибер простор

Главна страница Линкови Периоден систем Книги и списанија Експерименти Нобеловци Форум Хумор Email
  Статии публикувани во 2008
  Статии публикувани во 2007
  Статии публикувани во 2006
  Статии публикувани во 2005
  Статии публикувани во 2004
  Статии публикувани во 2003
  Статии публикувани во 2002
  Статии публикувани во 2001
  Статии публикувани во 2000
  Врвни десет
  Внесете промена
  Cool страници
  Врвни десет
  Додадете нова страница
  Периодични списанија
  Книги од странски издавачи
  Книги од домашни издавачи
Link.Hemija.net | Додадете стрница | Внесете промена | Cool страници | Врвени десет | Пребарување

  Пребарај 

Напредно пребарување

  Категории 

Универзитети
Хемиски друштва и организации
Владини агенции и лаборатории
 
Аналитичка хемија
Биохемија
Геохемија
Електрохемија
Историја на хемијата
Клиничка и медицинска хемија
Кристалографија
Образование
Општа и неорганска хемија
Органска хемија
Спектроскопија
Теориска хемија
Физичка хемија
Хемија на животна средина
Хемија на материјали
Хемометрија
Хроматографија
 
Безбедност во лабораторија
Токсични хемикалии
 
Конференции
Интернет комуникации
 
Бази на податоци
Периодни системи
Молекули
Биографии
Патенти
Софтвер
Архиви на софтвер
WAP страници
 
Хемиски портали
Хемиски хумор
 
Останати линкови

  Органска хемија

Резултатите од 31 до 40 се прикажани на оваа страница од вкупно 46 најдени.
Сортираj според [Датум] [Посети] [Оценки]

 • Name Reaction List by Marcus Brackeen - Именувани органски реакции. Реакции кои името го добиле според познети научници. Автор: Marcus Brackeen.
  (Додадено на 29 октомври 2002, 6339 посети)
  Оценка: 0/10 од 0 глас(ови). [Оценете го сајтот]
   
 • Named Reactions in Organic Chemistry - Листа на именувани хемиски реакции од Michael Smith, University of Connecticut.
  (Додадено на 16 мај 2001, 6339 посети)
  Оценка: 0/10 од 0 глас(ови). [Оценете го сајтот]
   
 • Organic Chemistry - Вовед во органската хемија. Дел од CHEMystery. Интерактивни текстови са средношколско ниво.
  (Додадено на 16 мај 2001, 6339 посети)
  Оценка: 1/10 од 1 глас(ови). [Оценете го сајтот]
   
 • Organic Chemistry Demonstration Experiments on Video - Демонстрациони експерименти по органска хемија на видео. Експериментите на оваа страница илустрираат цажни аспекти на хемијата (типови на реакции, бои, зинтези, хемија во секојдневниот живот и др.). Експериментите се едноставни за изведување, а достапни се во видео формат зашто студентите не секогаш се во состојба сами да ги изведуваат.
  (Додадено на 18 февруари 2008, 6340 посети)
  Оценка: 0/10 од 0 глас(ови). [Оценете го сајтот]
   
 • Organic Chemistry Help - Одличен сајт со едукативни сорджини од органската хемија! Механизми, тестови за вежбање, помош, корисни линкови прашања и уште многу други информации.
  (Додадено на 19 јули 2001, 6340 посети)
  Оценка: 10/10 од 1 глас(ови). [Оценете го сајтот]
   
 • Organic Chemistry Online - Информации и вежби за органска хемија, спектроскопија...
  (Додадено на 19 мај 2001, 6339 посети)
  Оценка: 0/10 од 0 глас(ови). [Оценете го сајтот]
   
 • Organic Chemistry Resources Worldwide - Директориум за органска хемија на Georgia State University
  (Додадено на 16 мај 2001, 6340 посети)
  Оценка: 0/10 од 0 глас(ови). [Оценете го сајтот]
   
 • Organic Chemistry Resources Worldwide - Оваа страница е дизајнирана како почетна точка во пребарувањето на интернет содржините посветени кои се во врска со органската синтеза. На страницата ќе може да најдете податоци за различни аспекти на органската синтеза, за различни типови на органски синтези, за дизајн и планирање на органски синтези, за конференции поврзани со органска синтеза, за работа која се нуди во оваа област и др.
  (Додадено на 10 јули 2007, 6339 посети)
  Оценка: 0/10 од 0 глас(ови). [Оценете го сајтот]
   
 • Ronald`s Fullerene Fragments: Buckybowls - На оваа страница ќе најдете податоци за фулерените - полициклични ароматични јаглеводороди со форма на топка.
  (Додадено на 31 декември 2001, 6339 посети)
  Оценка: 0/10 од 0 глас(ови). [Оценете го сајтот]
   
 • Stereochemistry Online Page - Оваа страница е направена за да им помогне на студентите за подобро разбирање на основите на стереохемијата.
  (Додадено на 19 мај 2001, 6340 посети)
  Оценка: 0/10 од 0 глас(ови). [Оценете го сајтот]
   

  5 страници: 1 2 3 4 5 .   << Претходна страница - Следна страница >>

  Пребарај во оваа категорија:

[Главна стана] [Стари статии] [Периоден систем] [Линкови]
[Нобеловци] [Форум] [Хумор] [E-mail]

© Hemija.net, Скопје, Македонија. Контакт: kontakt@hemija.net