Exploring Macedonia National Tourism Portal

Линкови на Hemija.net

Македонски дел од
хемискиот
кибер простор

Главна страница Линкови Периоден систем Книги и списанија Експерименти Нобеловци Форум Хумор Email
  Статии публикувани во 2008
  Статии публикувани во 2007
  Статии публикувани во 2006
  Статии публикувани во 2005
  Статии публикувани во 2004
  Статии публикувани во 2003
  Статии публикувани во 2002
  Статии публикувани во 2001
  Статии публикувани во 2000
  Врвни десет
  Внесете промена
  Cool страници
  Врвни десет
  Додадете нова страница
  Периодични списанија
  Книги од странски издавачи
  Книги од домашни издавачи
Link.Hemija.net | Додадете стрница | Внесете промена | Cool страници | Врвени десет | Пребарување

  Пребарај 

Напредно пребарување

  Категории 

Универзитети
Хемиски друштва и организации
Владини агенции и лаборатории
 
Аналитичка хемија
Биохемија
Геохемија
Електрохемија
Историја на хемијата
Клиничка и медицинска хемија
Кристалографија
Образование
Општа и неорганска хемија
Органска хемија
Спектроскопија
Теориска хемија
Физичка хемија
Хемија на животна средина
Хемија на материјали
Хемометрија
Хроматографија
 
Безбедност во лабораторија
Токсични хемикалии
 
Конференции
Интернет комуникации
 
Бази на податоци
Периодни системи
Молекули
Биографии
Патенти
Софтвер
Архиви на софтвер
WAP страници
 
Хемиски портали
Хемиски хумор
 
Останати линкови

  Органска хемија

Резултатите од 21 до 30 се прикажани на оваа страница од вкупно 46 најдени.
Сортираj според [Датум] [Посети] [Оценки]

 • Infrared Spectroscopy Web Links for Organic Chemists - Збирка на линкови до бази на податоци, симулации, текстови и пробелеми за инфрацрвена спектроскопија.
  (Додадено на 21 мај 2001, 6200 посети)
  Оценка: 0/10 од 0 глас(ови). [Оценете го сајтот]
   
 • Internet Resources in Organic and Pharmaceutical Chemistry - Колекција на линкови до страници со содржини од областа на органцската, фармацевтската и клиничката хемија.
  (Додадено на 05 јануари 2002, 6200 посети)
  Оценка: 0/10 од 0 глас(ови). [Оценете го сајтот]
   
 • Introduction to Kinetics - Вовед во кинетика.
  (Додадено на 16 мај 2001, 6200 посети)
  Оценка: 0/10 од 0 глас(ови). [Оценете го сајтот]
   
 • Introductory Organic Chemistry - Вовед во органската хемија. Белешки од предавања од Robert Wiley.
  (Додадено на 21 мај 2001, 6200 посети)
  Оценка: 0/10 од 0 глас(ови). [Оценете го сајтот]
   
 • Iversons Movie Directory - Оваа интернет страница содржи осум анимации во Chime и Quicktime формат. Анимациите се однесуваат за снедните типови реакции: Claisen-ова реакција, есупституција, елиминација, адиција на бромоводород, Michael-ова реакција, Diels-Alder-ова реакција, алдолна кондензација и електрофилна ароматска супституција. Страницата е дизанирана од Brent Iverson од Chemistry Department, University of Austin, Тексас, САД.
  (Додадено на 27 септември 2004, 6201 посети)
  Оценка: 0/10 од 0 глас(ови). [Оценете го сајтот]
   
 • Learning by Vizualization - Visual Aids for Visual Chemistry - Анимирани демонстрации по органска хемија направени во Macromedia Director.
  (Додадено на 03 август 2002, 6200 посети)
  Оценка: 0/10 од 0 глас(ови). [Оценете го сајтот]
   
 • MAOS - Microwave-Assisted Organic Synthesis - Микробрановите се многу повеќе од ефикасен начин за одмрзнување на пици. Во лабораторијата тие обезбедуваат енергија за голем број органски синтези со извесни погодности во однос на конвенционалните методи. Оваа страница посветена на органската синтеза со помош на микробранови поседува база на податоци со текви реакции како и објаснувања на општите принципи кои стојат зад примената на микробрановите во орканската синтеза.
  (Додадено на 27 септември 2003, 6198 посети)
  Оценка: 0/10 од 0 глас(ови). [Оценете го сајтот]
   
 • Molecular Modelling for Organic Chemistry - Белешки од предавања за молекулско моделирање во органската хемија. Пригорвено од Henry Rzepa Department of Chemistry, Imperial College.
  (Додадено на 16 мај 2001, 6199 посети)
  Оценка: 0/10 од 0 глас(ови). [Оценете го сајтот]
   
 • Molecular Modelling for Organic Chemistry - Курс од десетина лекции и демонстрации за молекулско моделирање. Основи. Примена на молекулското моделирање во хемијата и др.
  (Додадено на 24 март 2003, 6199 посети)
  Оценка: 0/10 од 0 глас(ови). [Оценете го сајтот]
   
 • Molecules in Four Dimensions - Молекули во четири димензии. Оваа страница се состои од два главни дела. Првиот дел се состои од туториали кои покриваат области како на пример конформации кај алкани и стереохемија. Овие туториали се направени со Chime plug-in и Java. Во едиторот на молекули може да внесувате и ваши молекули и со нив може да правите нови анимации. Страницата е дел од Faculty of Science of the University of Nijmegen, Холандија.
  (Додадено на 02 ноември 2003, 6202 посети)
  Оценка: 0/10 од 0 глас(ови). [Оценете го сајтот]
   

  5 страници: 1 2 3 4 5 .   << Претходна страница - Следна страница >>

  Пребарај во оваа категорија:

[Главна стана] [Стари статии] [Периоден систем] [Линкови]
[Нобеловци] [Форум] [Хумор] [E-mail]

© Hemija.net, Скопје, Македонија. Контакт: kontakt@hemija.net