Exploring Macedonia National Tourism Portal

Линкови на Hemija.net

Македонски дел од
хемискиот
кибер простор

Главна страница Линкови Периоден систем Книги и списанија Експерименти Нобеловци Форум Хумор Email
  Статии публикувани во 2008
  Статии публикувани во 2007
  Статии публикувани во 2006
  Статии публикувани во 2005
  Статии публикувани во 2004
  Статии публикувани во 2003
  Статии публикувани во 2002
  Статии публикувани во 2001
  Статии публикувани во 2000
  Врвни десет
  Внесете промена
  Cool страници
  Врвни десет
  Додадете нова страница
  Периодични списанија
  Книги од странски издавачи
  Книги од домашни издавачи
Link.Hemija.net | Додадете стрница | Внесете промена | Cool страници | Врвени десет | Пребарување

  Пребарај 

Напредно пребарување

  Категории 

Универзитети
Хемиски друштва и организации
Владини агенции и лаборатории
 
Аналитичка хемија
Биохемија
Геохемија
Електрохемија
Историја на хемијата
Клиничка и медицинска хемија
Кристалографија
Образование
Општа и неорганска хемија
Органска хемија
Спектроскопија
Теориска хемија
Физичка хемија
Хемија на животна средина
Хемија на материјали
Хемометрија
Хроматографија
 
Безбедност во лабораторија
Токсични хемикалии
 
Конференции
Интернет комуникации
 
Бази на податоци
Периодни системи
Молекули
Биографии
Патенти
Софтвер
Архиви на софтвер
WAP страници
 
Хемиски портали
Хемиски хумор
 
Останати линкови

  Органска хемија

Резултатите од 1 до 10 се прикажани на оваа страница од вкупно 46 најдени.
Сортираj според [Наслов] [Посети] [Оценки]

 • Organic Chemistry Demonstration Experiments on Video - Демонстрациони експерименти по органска хемија на видео. Експериментите на оваа страница илустрираат цажни аспекти на хемијата (типови на реакции, бои, зинтези, хемија во секојдневниот живот и др.). Експериментите се едноставни за изведување, а достапни се во видео формат зашто студентите не секогаш се во состојба сами да ги изведуваат.
  (Додадено на 18 февруари 2008, 6255 посети)
  Оценка: 0/10 од 0 глас(ови). [Оценете го сајтот]
   
 • Organic Chemistry Resources Worldwide - Оваа страница е дизајнирана како почетна точка во пребарувањето на интернет содржините посветени кои се во врска со органската синтеза. На страницата ќе може да најдете податоци за различни аспекти на органската синтеза, за различни типови на органски синтези, за дизајн и планирање на органски синтези, за конференции поврзани со органска синтеза, за работа која се нуди во оваа област и др.
  (Додадено на 10 јули 2007, 6257 посети)
  Оценка: 0/10 од 0 глас(ови). [Оценете го сајтот]
   
 • Diversity Information Pages - Оваа страница претставува еден бид online библиографија на статии од органската хемија. Референците се поделени во повеќе категории: молекулска разновидност, цврстофазна органска синтеза, роботика и автоматизација и др.
  (Додадено на 30 мај 2006, 6255 посети)
  Оценка: 0/10 од 0 глас(ови). [Оценете го сајтот]
   
 • Iversons Movie Directory - Оваа интернет страница содржи осум анимации во Chime и Quicktime формат. Анимациите се однесуваат за снедните типови реакции: Claisen-ова реакција, есупституција, елиминација, адиција на бромоводород, Michael-ова реакција, Diels-Alder-ова реакција, алдолна кондензација и електрофилна ароматска супституција. Страницата е дизанирана од Brent Iverson од Chemistry Department, University of Austin, Тексас, САД.
  (Додадено на 27 септември 2004, 6255 посети)
  Оценка: 0/10 од 0 глас(ови). [Оценете го сајтот]
   
 • Indigo dyes produced the old-fashioned way - Производство на индиго бои на традиционален начин. Страницата е направена од двајца студенти на додипломски студии на University of Aberdeen. Страницата претставува вовед за начинот на кои индиго боите се произведуваат, како и за структурата на индигото. За успешно гледање на молекулските структури ви треба Chime plug-in.
  (Додадено на 09 август 2004, 6255 посети)
  Оценка: 0/10 од 0 глас(ови). [Оценете го сајтот]
   
 • Free Organic Chemistry Exercises and Other Downloads - Вежби од органска хемија. Обезбедени од фирмата Galchimia која е специјализирана за органска хемијаа. На страницата ќе најдете околу 120 експерименти и 60 синтетски проблеми, наменети на студенти на додипломски и постдипломски студии. Са секој пример на корисникот му се нудат реакции, а тој треба да опише механизнот и патот на реакцијата. Решенијата на проблемите се исто така достапни. Примерите и решенијата се во PFD формат.
  (Додадено на 08 август 2004, 6255 посети)
  Оценка: 8/10 од 1 глас(ови). [Оценете го сајтот]
   
 • Heterofullerenes and Heteronanotubes - Хетерофулерени и хетеронаноцефки. Кус опис на истражувањата кои се прават во Surfaces and Interfaces Section, Institute of Solid State Research, Дрезден, Германија на полето на наноструктури од типот хетерофулерени и хетеронаноцефки.
  (Додадено на 02 јули 2004, 6255 посети)
  Оценка: 0/10 од 0 глас(ови). [Оценете го сајтот]
   
 • Beilstein Dictionary - Swain Chemistry and Chemical Engineering Library се обидела да направи превод на термините кои се користат во Beilstein Handbook of Organic Chemistry од германски на англиски и обратно. Термините се излистани по абеседен редослед.
  (Додадено на 30 април 2004, 6255 посети)
  Оценка: 0/10 од 0 глас(ови). [Оценете го сајтот]
   
 • SyntheticPages - SyntheticPages претставува бесплатна интерактивна база на податоци од областа на синтетската хемија. Во базата се пренесуваат проверени органски, органометални, и неоргански хемиски синтези, реакции и процедури. Податоците за методите кои се наоѓаат во базата постојано се освежуваат од хемичарите кои работат во академски и индустриски истражувачки лаборатории.
  (Додадено на 17 април 2004, 6255 посети)
  Оценка: 0/10 од 0 глас(ови). [Оценете го сајтот]
   
 • Advanced Organic Chemistry Practice Multiple Choice Questions - Тестови по органска хемија со повеќе избори. Тестовите се поделени во повеќе категории според содржината на прашањата: корелации структура реактивност, спектроскопија, нуклеофина супституција, електрофилна супституција, електрофилна адиција, нуклеофилна адиција, преуредување на молекулата, фотохемија и др.
  (Додадено на 04 јануари 2004, 6256 посети)
  Оценка: 4.66/10 од 3 глас(ови). [Оценете го сајтот]
   

  5 страници: 1 2 3 4 5 .   Следна страница >>

  Пребарај во оваа категорија:

[Главна стана] [Стари статии] [Периоден систем] [Линкови]
[Нобеловци] [Форум] [Хумор] [E-mail]

© Hemija.net, Скопје, Македонија. Контакт: kontakt@hemija.net