350.org

Линкови на Hemija.net

Македонски дел од
хемискиот
кибер простор

Главна страница Линкови Периоден систем Книги и списанија Експерименти Нобеловци Форум Хумор Email
  Статии публикувани во 2008
  Статии публикувани во 2007
  Статии публикувани во 2006
  Статии публикувани во 2005
  Статии публикувани во 2004
  Статии публикувани во 2003
  Статии публикувани во 2002
  Статии публикувани во 2001
  Статии публикувани во 2000
  Врвни десет
  Внесете промена
  Cool страници
  Врвни десет
  Додадете нова страница
  Периодични списанија
  Книги од странски издавачи
  Книги од домашни издавачи
Link.Hemija.net | Додадете стрница | Внесете промена | Cool страници | Врвени десет | Пребарување

  Пребарај 

Напредно пребарување

  Категории 

Универзитети
Хемиски друштва и организации
Владини агенции и лаборатории
 
Аналитичка хемија
Биохемија
Геохемија
Електрохемија
Историја на хемијата
Клиничка и медицинска хемија
Кристалографија
Образование
Општа и неорганска хемија
Органска хемија
Спектроскопија
Теориска хемија
Физичка хемија
Хемија на животна средина
Хемија на материјали
Хемометрија
Хроматографија
 
Безбедност во лабораторија
Токсични хемикалии
 
Конференции
Интернет комуникации
 
Бази на податоци
Периодни системи
Молекули
Биографии
Патенти
Софтвер
Архиви на софтвер
WAP страници
 
Хемиски портали
Хемиски хумор
 
Останати линкови

  Општа и неорганска хемија

Резултатите од 1 до 10 се прикажани на оваа страница од вкупно 17 најдени.
Сортираj според [Датум] [Посети] [Оценки]

 • ChemCalc - Целта на овој проект за хеминформатика е развој на апликација (базирана на MySQL база на податоци и Java) која може да се користи како хемиски калкулатор. Програмата може да се користи за пресметување на точната маса, за елементарна анализа и за пресметување на распределбата на масата на добиените продукти врз основа на застапеноста на изотопите во изотопските смеси. Проектот е резултат на соработка помеѓу Универзитетот во Шлезија (Полска) и Универзитетот во Лозана (Швајцарија).
  (Додадено на 02 јануари 2009, 6309 посети)
  Оценка: 0/10 од 0 глас(ови). [Оценете го сајтот]
   
 • Chemistry Hypermedia Project - Оваа страница е дизајнирана како референтен извор за повеќе области во хемијата (општа хемија, аналитичка хемија, хемиски инструменти), а наменета им е на студенти, наставници и научници. На страниците се објаснети основните поими од наведените области на хемијата и дадени се референци кои читателот го упатуваат на други подетални извори на информации.
  (Додадено на 07 јули 2007, 6263 посети)
  Оценка: 1/10 од 1 глас(ови). [Оценете го сајтот]
   
 • Chemland - Chemland е дизајниран за да им помогне на студентите за полесно совладување на основите на хамијата низ оnline демонстрации. За гледање на програмите потребно е да имате правилно инсталирано Java Plug-In.
  (Додадено на 16 мај 2002, 6262 посети)
  Оценка: 7/10 од 1 глас(ови). [Оценете го сајтот]
   
 • Coordination Chemistry - Координативна хемија - Воведен курс.
  (Додадено на 16 мај 2001, 6261 посети)
  Оценка: 0/10 од 0 глас(ови). [Оценете го сајтот]
   
 • General Chemistry - Questions & Answers - Прашања и одговори од областа општа хемија.
  (Додадено на 09 јуни 2001, 6259 посети)
  Оценка: 0/10 од 0 глас(ови). [Оценете го сајтот]
   
 • General Chemistry Lecture Notes - Предавања по општа хемија на Humboldt State University од Richard Paselk. На страницата ќе најдете предавања по курс за општа хемија.
  (Додадено на 30 ноември 2003, 6267 посети)
  Оценка: 0/10 од 0 глас(ови). [Оценете го сајтот]
   
 • General Chemistry Search Engine - Пребарувач за општа хемија
  (Додадено на 16 мај 2001, 6266 посети)
  Оценка: 8/10 од 1 глас(ови). [Оценете го сајтот]
   
 • General Chemistry: starting points for students - Линкови на страници поврзани со општа хемија.
  (Додадено на 22 мај 2001, 6261 посети)
  Оценка: 0/10 од 0 глас(ови). [Оценете го сајтот]
   
 • Inorganic Nomenclature - Информации за неорганската номенклатура.
  (Додадено на 16 мај 2001, 6260 посети)
  Оценка: 0/10 од 0 глас(ови). [Оценете го сајтот]
   
 • Inorganic Reaction Mechanisms - Податоци за - Механизми на неоргански реакции, вовед во кинетика, реакции на супституција и други типови на реакции
  (Додадено на 16 мај 2001, 6274 посети)
  Оценка: 6/10 од 2 глас(ови). [Оценете го сајтот]
   

  2 страници: 1 2 .   Следна страница >>

  Пребарај во оваа категорија:

[Главна стана] [Стари статии] [Периоден систем] [Линкови]
[Нобеловци] [Форум] [Хумор] [E-mail]

© Hemija.net, Скопје, Македонија. Контакт: kontakt@hemija.net