Wikipedia

Линкови на Hemija.net

Македонски дел од
хемискиот
кибер простор

Главна страница Линкови Периоден систем Книги и списанија Експерименти Нобеловци Форум Хумор Email
  Статии публикувани во 2008
  Статии публикувани во 2007
  Статии публикувани во 2006
  Статии публикувани во 2005
  Статии публикувани во 2004
  Статии публикувани во 2003
  Статии публикувани во 2002
  Статии публикувани во 2001
  Статии публикувани во 2000
  Врвни десет
  Внесете промена
  Cool страници
  Врвни десет
  Додадете нова страница
  Периодични списанија
  Книги од странски издавачи
  Книги од домашни издавачи
Link.Hemija.net | Додадете стрница | Внесете промена | Cool страници | Врвени десет | Пребарување

  Пребарај 

Напредно пребарување

  Категории 

Универзитети
Хемиски друштва и организации
Владини агенции и лаборатории
 
Аналитичка хемија
Биохемија
Геохемија
Електрохемија
Историја на хемијата
Клиничка и медицинска хемија
Кристалографија
Образование
Општа и неорганска хемија
Органска хемија
Спектроскопија
Теориска хемија
Физичка хемија
Хемија на животна средина
Хемија на материјали
Хемометрија
Хроматографија
 
Безбедност во лабораторија
Токсични хемикалии
 
Конференции
Интернет комуникации
 
Бази на податоци
Периодни системи
Молекули
Биографии
Патенти
Софтвер
Архиви на софтвер
WAP страници
 
Хемиски портали
Хемиски хумор
 
Останати линкови

  Клиничка и медицинска хемија

Резултатите од 1 до 10 се прикажани на оваа страница од вкупно 15 најдени.
Сортираj според [Датум] [Посети] [Оценки]

 • Carcinogenic Potency Database by Target Organ - Потенцијално канцерогени супстанци. Хемикалиите се индексирани според органот кој го напаѓаат. Опфатрени се хемикалии кои барем еднаш се евидентирани дека предизвикале канцер кај експериментални животни.
  (Додадено на 18 ноември 2002, 6274 посети)
  Оценка: 0/10 од 0 глас(ови). [Оценете го сајтот]
   
 • Childhood Lead Poisoning Prevention Program - Заштита на децата од друење со олово. Што се родителите треба да знаат за труења со олово, публикации, статистички податоци, линкови и др. Страницата ја одржува Centers for Disease Control and Prevention.
  (Додадено на 30 декември 2001, 6277 посети)
  Оценка: 10/10 од 2 глас(ови). [Оценете го сајтот]
   
 • Cyberbotanica: Plant Compounds and Chemotherapy - Супстанци изолирани од растенија кои се користат за хемотерапија.
  (Додадено на 18 ноември 2002, 6262 посети)
  Оценка: 0/10 од 0 глас(ови). [Оценете го сајтот]
   
 • Geno2pheno - Онлине база на податоци за третман на сида. Базата може да му биде од помош на медицински персонал кој се занимава со третман на оваа тешка болест кај пациентите. Базата е бесплатна.
  (Додадено на 15 февруари 2003, 6261 посети)
  Оценка: 0/10 од 0 глас(ови). [Оценете го сајтот]
   
 • Glossary of Terms Used in Medicinal Chemistry - Англиски речник на термини кои се користат во медицинската хемија (Според препораките на IUPAC, 1998)
  (Додадено на 27 јануари 2002, 6261 посети)
  Оценка: 0/10 од 0 глас(ови). [Оценете го сајтот]
   
 • Health Effects of Copper Jewelry - Ефекти на носењето накит изработен од бакар врз здравјето. Статијата содржи критички осврт врз последиците (како позитивни така и негативни) од носење накит изработен од бакар. Содржината е збогатена со линкови и референци.
  (Додадено на 18 ноември 2002, 6268 посети)
  Оценка: 0/10 од 0 глас(ови). [Оценете го сајтот]
   
 • HerbMed - Информации за традиционални и модерни растителни препарати како и публикации во врска со нивната употреба во медицински цели. Обезбедено од Alternative Medicine Foundation.
  (Додадено на 04 јули 2002, 6261 посети)
  Оценка: 0/10 од 0 глас(ови). [Оценете го сајтот]
   
 • Malaria an Online Resource - Информации за болеста маларија. Начин на лабораториско дијагностицирање, тестови, историјат, и др.
  (Додадено на 25 декември 2002, 6269 посети)
  Оценка: 0/10 од 0 глас(ови). [Оценете го сајтот]
   
 • Merck Manual of Diagnosis and Therapy - Во овој прирачник на Merck ќе најдете податоци за хемиски термини со медицинско значење. Оваа книга е еден од најпродавани текстови од областа на медицината, предевувана на 14 јазика. На оваа страница имате бесплатен пристап до содржините на оваа книга која се издава околу 100 години.
  (Додадено на 15 ноември 2002, 6259 посети)
  Оценка: 0/10 од 0 глас(ови). [Оценете го сајтот]
   
 • Normal Reference Range Table - Табела за нормални вредсности на различни супстанци при изведување на повеќе клинички тестови (хематолошки тестови, анализа на урина, кардиолошки тестови и др.).
  (Додадено на 28 декември 2002, 6263 посети)
  Оценка: 0/10 од 0 глас(ови). [Оценете го сајтот]
   

  2 страници: 1 2 .   Следна страница >>

  Пребарај во оваа категорија:

[Главна стана] [Стари статии] [Периоден систем] [Линкови]
[Нобеловци] [Форум] [Хумор] [E-mail]

© Hemija.net, Скопје, Македонија. Контакт: kontakt@hemija.net