350.org

Линкови на Hemija.net

Македонски дел од
хемискиот
кибер простор

Главна страница Линкови Периоден систем Книги и списанија Експерименти Нобеловци Форум Хумор Email
  Статии публикувани во 2008
  Статии публикувани во 2007
  Статии публикувани во 2006
  Статии публикувани во 2005
  Статии публикувани во 2004
  Статии публикувани во 2003
  Статии публикувани во 2002
  Статии публикувани во 2001
  Статии публикувани во 2000
  Врвни десет
  Внесете промена
  Cool страници
  Врвни десет
  Додадете нова страница
  Периодични списанија
  Книги од странски издавачи
  Книги од домашни издавачи
Link.Hemija.net | Додадете стрница | Внесете промена | Cool страници | Врвени десет | Пребарување

  Пребарај 

Напредно пребарување

  Категории 

Универзитети
Хемиски друштва и организации
Владини агенции и лаборатории
 
Аналитичка хемија
Биохемија
Геохемија
Електрохемија
Историја на хемијата
Клиничка и медицинска хемија
Кристалографија
Образование
Општа и неорганска хемија
Органска хемија
Спектроскопија
Теориска хемија
Физичка хемија
Хемија на животна средина
Хемија на материјали
Хемометрија
Хроматографија
 
Безбедност во лабораторија
Токсични хемикалии
 
Конференции
Интернет комуникации
 
Бази на податоци
Периодни системи
Молекули
Биографии
Патенти
Софтвер
Архиви на софтвер
WAP страници
 
Хемиски портали
Хемиски хумор
 
Останати линкови

  Историја на хемијата

Резултатите од 31 до 38 се прикажани на оваа страница од вкупно 38 најдени.
Сортираj според [Датум] [Посети] [Оценки]

 • The Emergence of Modern Chemistry - Elements, Gases, and Gas Laws, Part 1 - Раѓањето на модерната хемија - Елементи, гасоци и гасни закони. Прв дел. Првиот од трите дела зборува за Парацелзиус (за неговата лабораториска работа и примена на хемикалиите во медицина), за Бојл (гасни закони), како и за откривањето на кислородот од страна на Лавоазие.
  (Додадено на 14 јуни 2003, 6204 посети)
  Оценка: 1/10 од 1 глас(ови). [Оценете го сајтот]
   
 • The Emergence of Modern Chemistry: Gases, Elements, and Gas Laws, Part 2 - Раѓањето на модерната хемија - Елементи, гасоци и гасни закони. Втор дел. Вдориот дел се задржува на газните закони и нивното влијание врз рацвојот на хемијата.
  (Додадено на 14 јуни 2003, 6203 посети)
  Оценка: 0/10 од 0 глас(ови). [Оценете го сајтот]
   
 • The Emergence of Modern Chemistry: Gases, Elements, and Gas Laws, Part 3 - Раѓањето на модерната хемија - Елементи, гасоци и гасни закони. Трет дел. Е посветен на идеалните гасови. Концептот на мол супстанца се дискутира како и работата на Авогадро и Долтон на тоа поле.
  (Додадено на 14 јуни 2003, 6199 посети)
  Оценка: 0/10 од 0 глас(ови). [Оценете го сајтот]
   
 • The Royal Society of Chemistry History page - Група за историја на хемијата при Royal Society of Chemistry. Линкови до други страници.
  (Додадено на 11 мај 2001, 6201 посети)
  Оценка: 0/10 од 0 глас(ови). [Оценете го сајтот]
   
 • Timelinescience - Овој site е отворен по повод 1000 години од развојот на научната мисла во светот.
  (Додадено на 16 мај 2001, 6201 посети)
  Оценка: 0/10 од 0 глас(ови). [Оценете го сајтот]
   
 • What Happened and When? - Што и кога се случило? Хронологија на настани важни за развојот на хемијата. Од древна Грција до денешни дни.
  (Додадено на 03 септември 2003, 6199 посети)
  Оценка: 0/10 од 0 глас(ови). [Оценете го сајтот]
   
 • Кратка историја на хемијата - Од црна магија, преку алхемија, класична хемија до денешнава модерна хемија.
  (Додадено на 11 мај 2001, 6198 посети)
  Оценка: 0/10 од 0 глас(ови). [Оценете го сајтот]
   
 • Марија Склодовска Кири и науката за радиоактивноста - Марија Склодовска Кири ги испиша првите страници на научата за радиоактивноста. Позната е по откривањето на радиоактивните елементи полониум и радиум, како и како прва личност која добила две Нобелови награди.
  (Додадено на 17 ноември 2001, 6202 посети)
  Оценка: 0/10 од 0 глас(ови). [Оценете го сајтот]
   

  4 страници: 1 2 3 4 .   << Претходна страница

  Пребарај во оваа категорија:

[Главна стана] [Стари статии] [Периоден систем] [Линкови]
[Нобеловци] [Форум] [Хумор] [E-mail]

© Hemija.net, Скопје, Македонија. Контакт: kontakt@hemija.net