Exploring Macedonia National Tourism Portal

Линкови на Hemija.net

Македонски дел од
хемискиот
кибер простор

Главна страница Линкови Периоден систем Книги и списанија Експерименти Нобеловци Форум Хумор Email
  Статии публикувани во 2008
  Статии публикувани во 2007
  Статии публикувани во 2006
  Статии публикувани во 2005
  Статии публикувани во 2004
  Статии публикувани во 2003
  Статии публикувани во 2002
  Статии публикувани во 2001
  Статии публикувани во 2000
  Врвни десет
  Внесете промена
  Cool страници
  Врвни десет
  Додадете нова страница
  Периодични списанија
  Книги од странски издавачи
  Книги од домашни издавачи
Link.Hemija.net | Додадете стрница | Внесете промена | Cool страници | Врвени десет | Пребарување

  Пребарај 

Напредно пребарување

  Категории 

Универзитети
Хемиски друштва и организации
Владини агенции и лаборатории
 
Аналитичка хемија
Биохемија
Геохемија
Електрохемија
Историја на хемијата
Клиничка и медицинска хемија
Кристалографија
Образование
Општа и неорганска хемија
Органска хемија
Спектроскопија
Теориска хемија
Физичка хемија
Хемија на животна средина
Хемија на материјали
Хемометрија
Хроматографија
 
Безбедност во лабораторија
Токсични хемикалии
 
Конференции
Интернет комуникации
 
Бази на податоци
Периодни системи
Молекули
Биографии
Патенти
Софтвер
Архиви на софтвер
WAP страници
 
Хемиски портали
Хемиски хумор
 
Останати линкови

  Интернет комуникации

Резултатите од 1 до 10 се прикажани на оваа страница од вкупно 14 најдени.
Сортираj според [Датум] [Посети] [Оценки]

 • Chemistry-Teachers - Претставува дискусиона email листа каде се остварува со меѓусебна соработка на наставници по хемија од целиот свет. Главната цел е размена искуства, идеи, информации, прашања и одговори со меѓусебно испраќање email пораки.
  (Додадено на 10 јули 2001, 6270 посети)
  Оценка: 8/10 од 1 глас(ови). [Оценете го сајтот]
   
 • Chemometrics Discussion Bulletin Board - Дискусиони групи во која се разменуваат мислења претежно од областа на хемометријата.
  (Додадено на 05 септември 2001, 6260 посети)
  Оценка: 0/10 од 0 глас(ови). [Оценете го сајтот]
   
 • ChemStarter Forum - Во рамките на Chemie.DE функционира оваа дискусиона листа со задача да им помогне на хемичарите ширум светот во решавањето на ницните роблеми. Дискусиите се водат на германски и англиски.
  (Додадено на 27 јуни 2001, 6263 посети)
  Оценка: 0/10 од 0 глас(ови). [Оценете го сајтот]
   
 • Chromatography Forum - Форум за хроматографија - News и дискусиона група за хроматографичари од сиот свет. Вашите испратени прашања, коментари и забелешки стануваат достапни за сиот хроматографски свет. Течна хроматографија, гасна, тенкослојна и др.
  (Додадено на 17 септември 2002, 6272 посети)
  Оценка: 0/10 од 0 глас(ови). [Оценете го сајтот]
   
 • Crystallography discussion group - Темата на која се водат разговори во оваа дискусиона група е кристалографијата.
  (Додадено на 09 јули 2001, 6258 посети)
  Оценка: 0/10 од 0 глас(ови). [Оценете го сајтот]
   
 • Directory of Open Access Journals - DOAJ - DOAJ претставува бесплатен сервис и опфаќа повеќе од 1800 списанија од кој најголемиот број се со бесплатен пристап. Низ околу 25 % од списанијата може да се пребарува не само низ апстрактите од трудовите, туку и низцелосните статии.
  (Додадено на 07 октомври 2005, 6263 посети)
  Оценка: 10/10 од 1 глас(ови). [Оценете го сајтот]
   
 • E-Mail List Servers - E-mail лист сервери за аналитичка хемија и сродните дисциплини. За да се приклучите кон некоја од mailing листите обично потребно е да испратите порака на email адресата со "subscribe" како Subject.
  (Додадено на 04 септември 2001, 6260 посети)
  Оценка: 0/10 од 0 глас(ови). [Оценете го сајтот]
   
 • In-Cites - In-Cites обезбедува квантитативно следење трендовите и промените во тековните истражувања ширум светот. Презентира резултати од анализа на над 8.500 периодични списанија од различни области на науката. Ги рангира научниците, публикуваните резултати, списанијата, институциите според цритираноста на нивните трудовите, односно според Факторот на влијание - Impact Factor.
  (Додадено на 03 ноември 2002, 6268 посети)
  Оценка: 7.4/10 од 5 глас(ови). [Оценете го сајтот]
   
 • ORG-GEOCHEM Mailing List - Дискусиона mailing листа за органска геохемија, хостиранта од JISCmail. Оваа страница претставува online архива во која може да пребарувате.
  (Додадено на 02 ноември 2003, 6259 посети)
  Оценка: 0/10 од 0 глас(ови). [Оценете го сајтот]
   
 • Sci.chem - Sci.chem e хемиска дискусиона група каде се разговара за сите аспекти на хемијата.
  (Додадено на 09 јули 2001, 6263 посети)
  Оценка: 0/10 од 0 глас(ови). [Оценете го сајтот]
   

  2 страници: 1 2 .   Следна страница >>

  Пребарај во оваа категорија:

[Главна стана] [Стари статии] [Периоден систем] [Линкови]
[Нобеловци] [Форум] [Хумор] [E-mail]

© Hemija.net, Скопје, Македонија. Контакт: kontakt@hemija.net