Wikipedia

Линкови на Hemija.net

Македонски дел од
хемискиот
кибер простор

Главна страница Линкови Периоден систем Книги и списанија Експерименти Нобеловци Форум Хумор Email
  Статии публикувани во 2008
  Статии публикувани во 2007
  Статии публикувани во 2006
  Статии публикувани во 2005
  Статии публикувани во 2004
  Статии публикувани во 2003
  Статии публикувани во 2002
  Статии публикувани во 2001
  Статии публикувани во 2000
  Врвни десет
  Внесете промена
  Cool страници
  Врвни десет
  Додадете нова страница
  Периодични списанија
  Книги од странски издавачи
  Книги од домашни издавачи
Link.Hemija.net | Додадете стрница | Внесете промена | Cool страници | Врвени десет | Пребарување

  Пребарај 

Напредно пребарување

  Категории 

Универзитети
Хемиски друштва и организации
Владини агенции и лаборатории
 
Аналитичка хемија
Биохемија
Геохемија
Електрохемија
Историја на хемијата
Клиничка и медицинска хемија
Кристалографија
Образование
Општа и неорганска хемија
Органска хемија
Спектроскопија
Теориска хемија
Физичка хемија
Хемија на животна средина
Хемија на материјали
Хемометрија
Хроматографија
 
Безбедност во лабораторија
Токсични хемикалии
 
Конференции
Интернет комуникации
 
Бази на податоци
Периодни системи
Молекули
Биографии
Патенти
Софтвер
Архиви на софтвер
WAP страници
 
Хемиски портали
Хемиски хумор
 
Останати линкови

  Електрохемија

Резултатите од 1 до 10 се прикажани на оваа страница од вкупно 14 најдени.
Сортираj според [Датум] [Посети] [Оценки]

 • Analytical Chemistry - Electrochemistry - Мошне добар избор на линкови.
  (Додадено на 19 мај 2001, 6265 посети)
  Оценка: 0/10 од 0 глас(ови). [Оценете го сајтот]
   
 • Chemistry of Batteries - Страницава е дел од киберпросторот кој му пропаѓа на University of Waterloo, САД. Претставува вовед во хемијата на батериите, со податоци за електрохемиски елементи, оксидациско-редукциски реакции, оксидациски состојби и др. Текстовите се илустрирани со неопходни хемиски реакции, слики и дијаграми.
  (Додадено на 08 јуни 2003, 6260 посети)
  Оценка: 0/10 од 0 глас(ови). [Оценете го сајтот]
   
 • Cyclic Voltammetry Simulator - Симулатор на циклични волтамограми. Програмата е развиена за едукативни цели, за подобро разбирање на процесите кои настануваат во цикличната волтаметрија, вклучително кинетика, дифузија и сл.
  (Додадено на 08 септември 2001, 6260 посети)
  Оценка: 0/10 од 0 глас(ови). [Оценете го сајтот]
   
 • CyclicVoltammetry Primer - Добар вовед во цикличната волтаметрија со прекрасни анимации.
  (Додадено на 08 мај 2001, 6262 посети)
  Оценка: 10/10 од 1 глас(ови). [Оценете го сајтот]
   
 • Electrochemical Analysis - Online книга за електрохемиска анализа во PDF format (Галвански елементи, кондуктометрија, Јон селективни електроди, Редокс потенцијал, Поларографија, pH)
  (Додадено на 29 декември 2002, 6266 посети)
  Оценка: 0/10 од 0 глас(ови). [Оценете го сајтот]
   
 • Electrochemical impedance spectroscopy - Оваа електрохемиска техника е моќна алатка за испитување на многу хемиски и физички процеси во раствори и во цврсти супстанци. Во електрохемиските процеси (пренос на електрон, транспортот на маса, хемиска реакција и др.) влијаат на сигналот од електрохемиското мерење. На оваа страница објаснети се осноците на електрохемиските мерења.
  (Додадено на 26 април 2003, 6261 посети)
  Оценка: 0/10 од 0 глас(ови). [Оценете го сајтот]
   
 • Electrochemical Science and Technology Information Resource - Општи информации за електрохемиската наука и техноглија. Интернет страни, Прегледи, Универзитети од целиот свет. Списанија и прирачници.
  (Додадено на 11 мај 2001, 6263 посети)
  Оценка: 0/10 од 0 глас(ови). [Оценете го сајтот]
   
 • Electrochemistry Dictionary - Електрохемиски речник
  (Додадено на 08 мај 2001, 6261 посети)
  Оценка: 0/10 од 0 глас(ови). [Оценете го сајтот]
   
 • Electrolysis of water using an electrical current - Богато илустриран интернет експеримент за електрохемиско разложување на водата.
  (Додадено на 08 септември 2001, 6259 посети)
  Оценка: 10/10 од 1 глас(ови). [Оценете го сајтот]
   
 • Experiments in Electroanalytical Chemistry Applications to the Analysis of Drinking Water - Лабораториски прирачник по електрохемија. Кондуктометриски методи, потенциометриски титрации, кулометриски титрации, поларографија, анодна-стрипинг волтаметрија, анализа на проточни системи, јонска хроматографија со кондуктометриска детекција.
  (Додадено на 29 декември 2002, 6266 посети)
  Оценка: 8/10 од 1 глас(ови). [Оценете го сајтот]
   

  2 страници: 1 2 .   Следна страница >>

  Пребарај во оваа категорија:

[Главна стана] [Стари статии] [Периоден систем] [Линкови]
[Нобеловци] [Форум] [Хумор] [E-mail]

© Hemija.net, Скопје, Македонија. Контакт: kontakt@hemija.net