Exploring Macedonia National Tourism Portal

Линкови на Hemija.net

Македонски дел од
хемискиот
кибер простор

Главна страница Линкови Периоден систем Книги и списанија Експерименти Нобеловци Форум Хумор Email
  Статии публикувани во 2008
  Статии публикувани во 2007
  Статии публикувани во 2006
  Статии публикувани во 2005
  Статии публикувани во 2004
  Статии публикувани во 2003
  Статии публикувани во 2002
  Статии публикувани во 2001
  Статии публикувани во 2000
  Врвни десет
  Внесете промена
  Cool страници
  Врвни десет
  Додадете нова страница
  Периодични списанија
  Книги од странски издавачи
  Книги од домашни издавачи
Link.Hemija.net | Додадете стрница | Внесете промена | Cool страници | Врвени десет | Пребарување

  Пребарај 

Напредно пребарување

  Категории 

Универзитети
Хемиски друштва и организации
Владини агенции и лаборатории
 
Аналитичка хемија
Биохемија
Геохемија
Електрохемија
Историја на хемијата
Клиничка и медицинска хемија
Кристалографија
Образование
Општа и неорганска хемија
Органска хемија
Спектроскопија
Теориска хемија
Физичка хемија
Хемија на животна средина
Хемија на материјали
Хемометрија
Хроматографија
 
Безбедност во лабораторија
Токсични хемикалии
 
Конференции
Интернет комуникации
 
Бази на податоци
Периодни системи
Молекули
Биографии
Патенти
Софтвер
Архиви на софтвер
WAP страници
 
Хемиски портали
Хемиски хумор
 
Останати линкови

  Геохемија

Резултатите од 1 до 10 се прикажани на оваа страница од вкупно 18 најдени.
Сортираj според [Наслов] [Посети] [Оценки]

 • Some Aspects of Precious Opal Synthesis - Некои аспекти на синтеза на скапоцен опал. Во овој научен труд авторите S.V. Filin, A.I. Puzynin и V.N. Samoilov, од Дубна, Русија ги опишуваат основите постапки за синтаза на опал.
  (Додадено на 05 февруари 2003, 6339 посети)
  Оценка: 0/10 од 0 глас(ови). [Оценете го сајтот]
   
 • Canadian Rockhound Geological Magazine - Бесплатен канадски online магазин за минерали, за професори, наставници по минералогијаи и за луѓе кои од хоби се занимаваат со минерали. Податоци за локации каде во Канада може да се најдат различни минерали.
  (Додадено на 21 април 2002, 6340 посети)
  Оценка: 1/10 од 1 глас(ови). [Оценете го сајтот]
   
 • The Geochemist's Workbench - Претставува софтвер кој претставува корисна алатка за геохемичарите и овозможува лесно манипулирање со хемиски податоци (фазни дијаграми, рамнотежи и сл), како и нивна визуализација.
  (Додадено на 07 март 2002, 6339 посети)
  Оценка: 0/10 од 0 глас(ови). [Оценете го сајтот]
   
 • The EUROMIN project - Историјата на минералогијата е тесно поврзана со историјата на европските минералошки музеи. Целта на овој проект е да обезбеди достап до многуте европсти колекции од минерали до што поголема публика правејќи ги минералите достапни преку Интернет и на CD
  (Додадено на 17 септември 2001, 6340 посети)
  Оценка: 0/10 од 0 глас(ови). [Оценете го сајтот]
   
 • Properties of Crude Oils and Oil Products - Својства на суровата нафта и продуктите од нафта. Може да пребарувате низ базите на податоци на овој сајт (во PDF формат). Различните типови нафти и нафтени продукти се индексирани според нивните имиња.
  (Додадено на 28 август 2001, 6339 посети)
  Оценка: 1/10 од 1 глас(ови). [Оценете го сајтот]
   
 • HiBAm - Hydrology and Geochemistry of the Amazon Basin - Хидрологија и геохемија на Амазонскиот басен. Меѓунероден истражувачки проект (Бразил, Еквадор, Боливија и Франција) за изучување на ходрологијата и геохемијата на амазонскиот басен. Информации за целите на проектот, публикации, линкови и др.
  (Додадено на 28 август 2001, 6342 посети)
  Оценка: 0/10 од 0 глас(ови). [Оценете го сајтот]
   
 • International Zeolite Association - Целта на ова здружение е промовирање и зголемување на сознанијата за зеолитите и нивна практична примена. Линкови, публикации, комисии, конференции...
  (Додадено на 28 август 2001, 6344 посети)
  Оценка: 0/10 од 0 глас(ови). [Оценете го сајтот]
   
 • Friends of Mineralogy - Пријатели на минералогијата. Организација која се занимава со изучување на минералите. Се состои од минералози професионалци и аматери. формирана во 1970 г.
  (Додадено на 11 мај 2001, 6340 посети)
  Оценка: 0/10 од 0 глас(ови). [Оценете го сајтот]
   
 • Introduction to Mineralogy - Вовед во минералогија. Што претставуваат минералите? Анализа на минералите, метеорити и други едукативни содржини.
  (Додадено на 11 мај 2001, 6340 посети)
  Оценка: 0/10 од 0 глас(ови). [Оценете го сајтот]
   
 • Links for Mineralogists - Линкови до интересни страници најмногу за минералогија, кристалографија, геологија.
  (Додадено на 11 мај 2001, 6340 посети)
  Оценка: 0/10 од 0 глас(ови). [Оценете го сајтот]
   

  2 страници: 1 2 .   Следна страница >>

  Пребарај во оваа категорија:

[Главна стана] [Стари статии] [Периоден систем] [Линкови]
[Нобеловци] [Форум] [Хумор] [E-mail]

© Hemija.net, Скопје, Македонија. Контакт: kontakt@hemija.net