350.org

Линкови на Hemija.net

Македонски дел од
хемискиот
кибер простор

Главна страница Линкови Периоден систем Книги и списанија Експерименти Нобеловци Форум Хумор Email
  Статии публикувани во 2008
  Статии публикувани во 2007
  Статии публикувани во 2006
  Статии публикувани во 2005
  Статии публикувани во 2004
  Статии публикувани во 2003
  Статии публикувани во 2002
  Статии публикувани во 2001
  Статии публикувани во 2000
  Врвни десет
  Внесете промена
  Cool страници
  Врвни десет
  Додадете нова страница
  Периодични списанија
  Книги од странски издавачи
  Книги од домашни издавачи
Link.Hemija.net | Додадете стрница | Внесете промена | Cool страници | Врвени десет | Пребарување

  Пребарај 

Напредно пребарување

  Категории 

Универзитети
Хемиски друштва и организации
Владини агенции и лаборатории
 
Аналитичка хемија
Биохемија
Геохемија
Електрохемија
Историја на хемијата
Клиничка и медицинска хемија
Кристалографија
Образование
Општа и неорганска хемија
Органска хемија
Спектроскопија
Теориска хемија
Физичка хемија
Хемија на животна средина
Хемија на материјали
Хемометрија
Хроматографија
 
Безбедност во лабораторија
Токсични хемикалии
 
Конференции
Интернет комуникации
 
Бази на податоци
Периодни системи
Молекули
Биографии
Патенти
Софтвер
Архиви на софтвер
WAP страници
 
Хемиски портали
Хемиски хумор
 
Останати линкови

  Биохемија

Резултатите од 1 до 10 се прикажани на оваа страница од вкупно 25 најдени.
Сортираj според [Наслов] [Посети] [Оценки]

 • Bio Online - Новости, работни места и софтвер порвзани со биохемија, биотехнологија и фармација. Базиран во Беркли, Калифорнија.
  (Додадено на 07 јули 2007, 6241 посети)
  Оценка: 9/10 од 1 глас(ови). [Оценете го сајтот]
   
 • Biochem4schools - Развиен од Biochemical Society, овој портал претставува бесплатен извор на информации за различни аспекти на биохемијата. На страницата ќе најдете над 300 статии поделени во 16 категории. Статиите се оценувани од посетителите со што може да се види кој се најпопуларни теми.
  (Додадено на 26 април 2005, 6242 посети)
  Оценка: 0/10 од 0 глас(ови). [Оценете го сајтот]
   
 • Advanced Analytical Biochemistry - Напреден курс по аналитичка биохемија. Предавања, белешки од предавања, често поставувани прашања, прашања со повеќе одговори и др. Страницата претставува дел од Ngee Ann Polytechnic во Сингапур.
  (Додадено на 29 јуни 2004, 6241 посети)
  Оценка: 4/10 од 2 глас(ови). [Оценете го сајтот]
   
 • Your Genome - Дознајте повеќе за човековиот геном. Почетниците ќе најдат интересни факти за начинот на кој организмот функционира. Посетителите со средно ниво на знаење ќе може да ги изучуваат тајните на амино киселините, протеините и DNA.
  (Додадено на 07 декември 2002, 6240 посети)
  Оценка: 0/10 од 0 глас(ови). [Оценете го сајтот]
   
 • The Richardsons` 3D Protein Structure Laboratory and Kinemage Home Page - Лабораторија за струдија на 3D структура на протеините. Алати и софтвер за моделирање и валидација на структура на протеини, кристалографски алатки. Бази на податоци со протеини и нивни ротамери.
  (Додадено на 30 јуни 2002, 6240 посети)
  Оценка: 0/10 од 0 глас(ови). [Оценете го сајтот]
   
 • Biomolecular Structures - Интернет курс за биохемија и биофизика
  (Додадено на 15 март 2002, 6240 посети)
  Оценка: 10/10 од 2 глас(ови). [Оценете го сајтот]
   
 • Principles of Protein Structure - Принципи на структурата на протеините. Online курс на Birkbeck College.
  (Додадено на 26 декември 2001, 6240 посети)
  Оценка: 0/10 од 0 глас(ови). [Оценете го сајтот]
   
 • Amino Acid Tutorials - Својства на амино киселините. (Потребен е Chime plug-in).
  (Додадено на 22 мај 2001, 6241 посети)
  Оценка: 3.25/10 од 4 глас(ови). [Оценете го сајтот]
   
 • An Introduction to Basic Organic Nomenclature - Корисни материјали за структурата на ДНА. Може да download-увате копија од текстовите на вашиот компјутер.
  (Додадено на 22 мај 2001, 6242 посети)
  Оценка: 0/10 од 0 глас(ови). [Оценете го сајтот]
   
 • Basics of DNA Fingerprinting - Оваа страница е создадена во 1994 г. како проект на University of Washington со намера да се стават на интернет основните податоци за структурата на ДНА и начинот на кој таа може да се користи како „отпечаток од прсти“. Ова доста инересно зашто денес ДНА
  (Додадено на 22 мај 2001, 6241 посети)
  Оценка: 0/10 од 0 глас(ови). [Оценете го сајтот]
   

  3 страници: 1 2 3 .   Следна страница >>

  Пребарај во оваа категорија:

[Главна стана] [Стари статии] [Периоден систем] [Линкови]
[Нобеловци] [Форум] [Хумор] [E-mail]

© Hemija.net, Скопје, Македонија. Контакт: kontakt@hemija.net