Wikipedia

Линкови на Hemija.net

Македонски дел од
хемискиот
кибер простор

Главна страница Линкови Периоден систем Книги и списанија Експерименти Нобеловци Форум Хумор Email
  Статии публикувани во 2008
  Статии публикувани во 2007
  Статии публикувани во 2006
  Статии публикувани во 2005
  Статии публикувани во 2004
  Статии публикувани во 2003
  Статии публикувани во 2002
  Статии публикувани во 2001
  Статии публикувани во 2000
  Врвни десет
  Внесете промена
  Cool страници
  Врвни десет
  Додадете нова страница
  Периодични списанија
  Книги од странски издавачи
  Книги од домашни издавачи
Link.Hemija.net | Додадете стрница | Внесете промена | Cool страници | Врвени десет | Пребарување

  Пребарај 

Напредно пребарување

  Категории 

Универзитети
Хемиски друштва и организации
Владини агенции и лаборатории
 
Аналитичка хемија
Биохемија
Геохемија
Електрохемија
Историја на хемијата
Клиничка и медицинска хемија
Кристалографија
Образование
Општа и неорганска хемија
Органска хемија
Спектроскопија
Теориска хемија
Физичка хемија
Хемија на животна средина
Хемија на материјали
Хемометрија
Хроматографија
 
Безбедност во лабораторија
Токсични хемикалии
 
Конференции
Интернет комуникации
 
Бази на податоци
Периодни системи
Молекули
Биографии
Патенти
Софтвер
Архиви на софтвер
WAP страници
 
Хемиски портали
Хемиски хумор
 
Останати линкови

  Бази на податоци

Резултатите од 41 до 50 се прикажани на оваа страница од вкупно 52 најдени.
Сортираj според [Датум] [Посети] [Оценки]

 • Science Spotlight - Ова е бесплатен сервис на Chemical Abstract Service кој овозможува постојано да бидете во тек со тоа кои статии од базите на CAS се најбарани, најцитирани, кои слисанија се најцитирани и сл.
  (Додадено на 09 октомври 2001, 6340 посети)
  Оценка: 0/10 од 0 глас(ови). [Оценете го сајтот]
   
 • SOLV-DB - SOLV-DB е база на податоци со физички, хемиски карактеристики на органски растворувачи. Во базата се наоѓаат и податоци за заштита при работа и за заштита на околината при работа со растворувачите. Базата може да се пребарува на повеќе начини.
  (Додадено на 30 јуни 2001, 6339 посети)
  Оценка: 0/10 од 0 глас(ови). [Оценете го сајтот]
   
 • Structure Determination from Powder Diffraction - Database - Хипертекст збирка на повеќе од 400 публикации во врска со ab initio определување на структури од податоци добиени со дифракција на Рендгенски зраци.
  (Додадено на 28 јуни 2001, 6339 посети)
  Оценка: 0/10 од 0 глас(ови). [Оценете го сајтот]
   
 • Worldwide Protein Data Bank - Како резултат на заедничка соработка на неколку светски институции (The Research Collaboratory for Structural Bioinformatics - RCSB, Macromolecular Structure Database при EMBL-European Bioinformatics Institute - MSD-EBI, и Protein Data Bank Japan - PDBj) во текот на овој месец во списанието Nature Structural Biology ќе биде претставен заедничкиот проект Worldwide Protein Data Bank. Соработката ја рефлектира сè поголемата интернационализација и интердисциплинарност на истражувањата во оваа сфера.
  (Додадено на 21 декември 2003, 6341 посети)
  Оценка: 0/10 од 0 глас(ови). [Оценете го сајтот]
   
 • Аbstracts of Central and Eastern European environmental legislation - База на податоци со информации за законската регулатива во областа на зачувување на животната средина кај земјите од централна и источна Европа.
  (Додадено на 25 мај 2003, 6341 посети)
  Оценка: 0/10 од 0 глас(ови). [Оценете го сајтот]
   
 • База данных Ивтантермо (термодинамические константы веществ) - Термодинамички константи (моларна енталпија моларна ентропија, моларен топлински капацитет) на околу 300 соединенија
  (Додадено на 06 октомври 2002, 6339 посети)
  Оценка: 0/10 од 0 глас(ови). [Оценете го сајтот]
   
 • База на податоци на парфеми - Најсеопфатни информации за светот на парфемите на WWW.
  (Додадено на 07 мај 2001, 6339 посети)
  Оценка: 0/10 од 0 глас(ови). [Оценете го сајтот]
   
 • Библиотека на пигменти -
  (Додадено на 07 мај 2001, 6340 посети)
  Оценка: 7/10 од 1 глас(ови). [Оценете го сајтот]
   
 • Германско-Англиски речник - Германско-Англиски и Англиско-Германски речник на хемиски термини.
  (Додадено на 09 мај 2001, 6342 посети)
  Оценка: 6/10 од 1 глас(ови). [Оценете го сајтот]
   
 • Окислительно-восстановительные потенциалы - База на податоци за голем број на редокс парови за сите елементи од периодниот систем
  (Додадено на 06 октомври 2002, 6340 посети)
  Оценка: 0/10 од 0 глас(ови). [Оценете го сајтот]
   

  6 страници: 1 2 3 4 5 6 .   << Претходна страница - Следна страница >>

  Пребарај во оваа категорија:

[Главна стана] [Стари статии] [Периоден систем] [Линкови]
[Нобеловци] [Форум] [Хумор] [E-mail]

© Hemija.net, Скопје, Македонија. Контакт: kontakt@hemija.net