350.org

Линкови на Hemija.net

Македонски дел од
хемискиот
кибер простор

Главна страница Линкови Периоден систем Книги и списанија Експерименти Нобеловци Форум Хумор Email
  Статии публикувани во 2008
  Статии публикувани во 2007
  Статии публикувани во 2006
  Статии публикувани во 2005
  Статии публикувани во 2004
  Статии публикувани во 2003
  Статии публикувани во 2002
  Статии публикувани во 2001
  Статии публикувани во 2000
  Врвни десет
  Внесете промена
  Cool страници
  Врвни десет
  Додадете нова страница
  Периодични списанија
  Книги од странски издавачи
  Книги од домашни издавачи
Link.Hemija.net | Додадете стрница | Внесете промена | Cool страници | Врвени десет | Пребарување

  Пребарај 

Напредно пребарување

  Категории 

Универзитети
Хемиски друштва и организации
Владини агенции и лаборатории
 
Аналитичка хемија
Биохемија
Геохемија
Електрохемија
Историја на хемијата
Клиничка и медицинска хемија
Кристалографија
Образование
Општа и неорганска хемија
Органска хемија
Спектроскопија
Теориска хемија
Физичка хемија
Хемија на животна средина
Хемија на материјали
Хемометрија
Хроматографија
 
Безбедност во лабораторија
Токсични хемикалии
 
Конференции
Интернет комуникации
 
Бази на податоци
Периодни системи
Молекули
Биографии
Патенти
Софтвер
Архиви на софтвер
WAP страници
 
Хемиски портали
Хемиски хумор
 
Останати линкови

  Бази на податоци

Резултатите од 21 до 30 се прикажани на оваа страница од вкупно 52 најдени.
Сортираj според [Датум] [Посети] [Оценки]

 • Inorganic Crystal Structure Database - База на податоци на неоргански кристални супстанци. Во јавно достапната верзија (demonstrator site) достапни се околу 2000 структури, додека пак во master server модот околу 50.000. Корисниците може да пребаруваат во базата според 19 параметри како на примерЧ автор, параметри на елементарната ќелија, просторна група и др. Структутире може да се гледаат со користење на VRML доколку поседувате соодветен Plug-in. Базата содржи информации почнувајќи од 1915 година.
  (Додадено на 12 јуни 2003, 6200 посети)
  Оценка: 0/10 од 0 глас(ови). [Оценете го сајтот]
   
 • Integra - Integra.com обезбедува бесплатен пристап до апстракти од над 20.000 публикации и пристап до целосните содржини на повеќе од 4500 публикации од над 150 издавачи.
  (Додадено на 01 јули 2001, 6199 посети)
  Оценка: 0/10 од 0 глас(ови). [Оценете го сајтот]
   
 • International Uniform ChemicaL Information Database - IUCLID - IUCLID претставува софтверска апликација создадена за складирање, размена на информации за хемикалии кои се штетни по здравјето. Ова претставува референтна апликација која на хемиската индустрија во Европа треба да и помогне за да ја имплементира новата законска регулатива која стапи на сила од 01.06.2007 г.
  (Додадено на 10 ноември 2007, 6203 посети)
  Оценка: 10/10 од 1 глас(ови). [Оценете го сајтот]
   
 • IUBMB - База на податоци за биохемиска номенклатура
  (Додадено на 06 мај 2001, 6201 посети)
  Оценка: 0/10 од 0 глас(ови). [Оценете го сајтот]
   
 • IUPAC - Бази на податоци за препорачана номенклатура
  (Додадено на 06 мај 2001, 6202 посети)
  Оценка: 1/10 од 1 глас(ови). [Оценете го сајтот]
   
 • IUPAC Compendium of Chemical Terminology - Краток преглед на хемиската терминологија (Англиски јазик).
  (Додадено на 09 мај 2001, 6200 посети)
  Оценка: 8.33/10 од 3 глас(ови). [Оценете го сајтот]
   
 • Kemijski rjecnik & glosar - Илустриран хрватско-англиски речник и глосар. Целта на креаторите на овој речник била да се направи прегледен хемиски речник на најчесто применуваните поими во хемијата. Цртежите и графиците кои се дел од речникот би служат за да ја доближат хемијата до публиката.
  (Додадено на 23 јули 2007, 6213 посети)
  Оценка: 9.1/10 од 5 глас(ови). [Оценете го сајтот]
   
 • Kilcoyne's Glossary - Едноставни дефиниции за голем број хемиски поими од апсолутна конфугирација до цвитер јон. Поседува и механизам за пребарување. Краирано од Otto Meth-Cohn од Sunderland University.
  (Додадено на 26 септември 2003, 6201 посети)
  Оценка: 0/10 од 0 глас(ови). [Оценете го сајтот]
   
 • Mineral Structure database - База на податоци со структури на минерали. Кристалографски и физички својства за минералите (University of Colorado).
  (Додадено на 11 мај 2001, 6202 посети)
  Оценка: 0/10 од 0 глас(ови). [Оценете го сајтот]
   
 • NIST Atomic Spectra Database - База на податоци на атомски спектри.
  (Додадено на 23 мај 2001, 6200 посети)
  Оценка: 0/10 од 0 глас(ови). [Оценете го сајтот]
   

  6 страници: 1 2 3 4 5 6 .   << Претходна страница - Следна страница >>

  Пребарај во оваа категорија:

[Главна стана] [Стари статии] [Периоден систем] [Линкови]
[Нобеловци] [Форум] [Хумор] [E-mail]

© Hemija.net, Скопје, Македонија. Контакт: kontakt@hemija.net