350.org

Линкови на Hemija.net

Македонски дел од
хемискиот
кибер простор

Главна страница Линкови Периоден систем Книги и списанија Експерименти Нобеловци Форум Хумор Email
  Статии публикувани во 2008
  Статии публикувани во 2007
  Статии публикувани во 2006
  Статии публикувани во 2005
  Статии публикувани во 2004
  Статии публикувани во 2003
  Статии публикувани во 2002
  Статии публикувани во 2001
  Статии публикувани во 2000
  Врвни десет
  Внесете промена
  Cool страници
  Врвни десет
  Додадете нова страница
  Периодични списанија
  Книги од странски издавачи
  Книги од домашни издавачи
Link.Hemija.net | Додадете стрница | Внесете промена | Cool страници | Врвени десет | Пребарување

  Пребарај 

Напредно пребарување

  Категории 

Универзитети
Хемиски друштва и организации
Владини агенции и лаборатории
 
Аналитичка хемија
Биохемија
Геохемија
Електрохемија
Историја на хемијата
Клиничка и медицинска хемија
Кристалографија
Образование
Општа и неорганска хемија
Органска хемија
Спектроскопија
Теориска хемија
Физичка хемија
Хемија на животна средина
Хемија на материјали
Хемометрија
Хроматографија
 
Безбедност во лабораторија
Токсични хемикалии
 
Конференции
Интернет комуникации
 
Бази на податоци
Периодни системи
Молекули
Биографии
Патенти
Софтвер
Архиви на софтвер
WAP страници
 
Хемиски портали
Хемиски хумор
 
Останати линкови

  Бази на податоци

Резултатите од 11 до 20 се прикажани на оваа страница од вкупно 52 најдени.
Сортираj според [Датум] [Посети] [Оценки]

 • ChemoBro - Статии за хемометрија - База на податоци во која може да пребарувате статии од областа хемометрија. Добивате потполни библиографски податоци и апстракт.
  (Додадено на 10 мај 2001, 6339 посети)
  Оценка: 9/10 од 1 глас(ови). [Оценете го сајтот]
   
 • CRC Handbook of Chemistry and Physics - Пребарувајте бесплатно низ најпознатиот прирачник CRC Handbook of Chemistry and Physics. (Бесплатно за проба, потербно е да се регистрирате).
  (Додадено на 09 мај 2001, 6341 посети)
  Оценка: 9/10 од 3 глас(ови). [Оценете го сајтот]
   
 • Database for Research Results Presentations - База на податоц на истражувачки резултати презентирани/публикувани од National Institute of Advanced Industrial Science and Technology (Јапонија).
  (Додадено на 03 февруари 2003, 6340 посети)
  Оценка: 0/10 од 0 глас(ови). [Оценете го сајтот]
   
 • Diffusion Database - Diffusion Database содржи голем број основни податоци за коефициентите на дифузија на неоргански материјали од најпознатите извори на податоци за оваа проблематика.
  (Додадено на 22 октомври 2002, 6339 посети)
  Оценка: 0/10 од 0 глас(ови). [Оценете го сајтот]
   
 • Dutch Dictionary on Organic Chemistry - Хлоандски речник на органската хемија. Речникот содржи повеќе од 2700 супстанци, термини и реакции, со линкови со извори на хемиски информации со слични содржини за истите супстанци. Речникот започнал да се развива на холандски, но во 2001 додадена е англиската верзија. Некои делови од англиската верзија сеуште се во изработка. Алатки за превод на англиски, германски, француски и италијански се достапни.
  (Додадено на 16 мај 2001, 6339 посети)
  Оценка: 0/10 од 0 глас(ови). [Оценете го сајтот]
   
 • Encyclopedia of Analytical Instrumentation - Ктаток опис за многу инструментални методи.
  (Додадено на 09 мај 2001, 6341 посети)
  Оценка: 8/10 од 1 глас(ови). [Оценете го сајтот]
   
 • Essential Oils Database - База на податоци за есенцијални масла. Базата содржи стотина есенцијални масла претежно изолирани од растенија кој виреат во Африка. Покрај останатите информации за есенцијалните масла ќе најдете ботанички имиња на растенијата од кои се изолирани, хемиските називи и формули (кај што се познати). Во базата ќе најдете и референци за литература во која се спомнуваат соодветните масла.
  (Додадено на 23 септември 2003, 6340 посети)
  Оценка: 0/10 од 0 глас(ови). [Оценете го сајтот]
   
 • Fundamental Physical Constants - Фундаментални физички константи - при Институтот за Хемија на Универзитетот во Берлин.
  (Додадено на 30 август 2001, 6341 посети)
  Оценка: 0/10 од 0 глас(ови). [Оценете го сајтот]
   
 • HINARI - Health InterNetwork Access to Research Initiative - HINARI претставува програма востановена од Светската здравствена организација и водечките светски издавачи на научни списанија. Целта на оваа програма е да им овозможи бесплатен пристап на истражувачите од земјите во развој до современата литература од областа на биомедицинските науки. Преку HINARI над 3300 списанија им се достапни на научниците во земјите во развој.
  (Додадено на 16 јуни 2006, 6340 посети)
  Оценка: 0/10 од 0 глас(ови). [Оценете го сајтот]
   
 • Hitran - База на спектроскопски податоци. Содржи над 1.000.000 спектри од различни гасови.
  (Додадено на 31 декември 2001, 6339 посети)
  Оценка: 0/10 од 0 глас(ови). [Оценете го сајтот]
   

  6 страници: 1 2 3 4 5 6 .   << Претходна страница - Следна страница >>

  Пребарај во оваа категорија:

[Главна стана] [Стари статии] [Периоден систем] [Линкови]
[Нобеловци] [Форум] [Хумор] [E-mail]

© Hemija.net, Скопје, Македонија. Контакт: kontakt@hemija.net