350.org

Линкови на Hemija.net

Македонски дел од
хемискиот
кибер простор

Главна страница Линкови Периоден систем Книги и списанија Експерименти Нобеловци Форум Хумор Email
  Статии публикувани во 2008
  Статии публикувани во 2007
  Статии публикувани во 2006
  Статии публикувани во 2005
  Статии публикувани во 2004
  Статии публикувани во 2003
  Статии публикувани во 2002
  Статии публикувани во 2001
  Статии публикувани во 2000
  Врвни десет
  Внесете промена
  Cool страници
  Врвни десет
  Додадете нова страница
  Периодични списанија
  Книги од странски издавачи
  Книги од домашни издавачи
Link.Hemija.net | Додадете стрница | Внесете промена | Cool страници | Врвени десет | Пребарување

  Пребарај 

Напредно пребарување

  Категории 

Универзитети
Хемиски друштва и организации
Владини агенции и лаборатории
 
Аналитичка хемија
Биохемија
Геохемија
Електрохемија
Историја на хемијата
Клиничка и медицинска хемија
Кристалографија
Образование
Општа и неорганска хемија
Органска хемија
Спектроскопија
Теориска хемија
Физичка хемија
Хемија на животна средина
Хемија на материјали
Хемометрија
Хроматографија
 
Безбедност во лабораторија
Токсични хемикалии
 
Конференции
Интернет комуникации
 
Бази на податоци
Периодни системи
Молекули
Биографии
Патенти
Софтвер
Архиви на софтвер
WAP страници
 
Хемиски портали
Хемиски хумор
 
Останати линкови

  Бази на податоци

Резултатите од 1 до 10 се прикажани на оваа страница од вкупно 52 најдени.
Сортираj според [Наслов] [Посети] [Оценки]

 • OPEN J-Gate - World's biggest Open Access English Language Journals Portal - Оваа страница претставува електронски прозорец кон светот на научните списанија кои на јавноста и се бесплатно достапни. Open J-Gate започна да функционира во 2006 г. и претставува обид на Informatics (India) Ltd. да ја помогне Open Access Initiative (ОAI). Со Open J-Gate добивате интегриран пристап до над 4375 списанија и до неколку милиони статии со научни резултати.
  (Додадено на 27 март 2008, 6344 посети)
  Оценка: 0/10 од 0 глас(ови). [Оценете го сајтот]
   
 • International Uniform ChemicaL Information Database - IUCLID - IUCLID претставува софтверска апликација создадена за складирање, размена на информации за хемикалии кои се штетни по здравјето. Ова претставува референтна апликација која на хемиската индустрија во Европа треба да и помогне за да ја имплементира новата законска регулатива која стапи на сила од 01.06.2007 г.
  (Додадено на 10 ноември 2007, 6339 посети)
  Оценка: 10/10 од 1 глас(ови). [Оценете го сајтот]
   
 • Kemijski rjecnik & glosar - Илустриран хрватско-англиски речник и глосар. Целта на креаторите на овој речник била да се направи прегледен хемиски речник на најчесто применуваните поими во хемијата. Цртежите и графиците кои се дел од речникот би служат за да ја доближат хемијата до публиката.
  (Додадено на 23 јули 2007, 6341 посети)
  Оценка: 9.1/10 од 5 глас(ови). [Оценете го сајтот]
   
 • Protein Information Resource - PIR - PIR е востановен во 1984 г. од National Biomedical Research Foundation како колекција на информации кои треба да им помогнат на истражувачите во идентификација и интерпретација на податоци добиени од секвенционирање на протеините. Базата на податоци е востанувена од групата на Margaret O. Dayhoff.
  (Додадено на 18 август 2006, 6342 посети)
  Оценка: 0/10 од 0 глас(ови). [Оценете го сајтот]
   
 • RESID Database - База на податоци за модификации на протеини. Претставува колекција структури и податоци за модификации на протеини вклучувајќи амоно-терминални, карбоксил-терминални како и поголем број други модификации.
  Базата е хостирана на Европскиот институт за биоинформатика.
  (Додадено на 18 август 2006, 6339 посети)
  Оценка: 0/10 од 0 глас(ови). [Оценете го сајтот]
   
 • HINARI - Health InterNetwork Access to Research Initiative - HINARI претставува програма востановена од Светската здравствена организација и водечките светски издавачи на научни списанија. Целта на оваа програма е да им овозможи бесплатен пристап на истражувачите од земјите во развој до современата литература од областа на биомедицинските науки. Преку HINARI над 3300 списанија им се достапни на научниците во земјите во развој.
  (Додадено на 16 јуни 2006, 6340 посети)
  Оценка: 0/10 од 0 глас(ови). [Оценете го сајтот]
   
 • PubChem - PubChem обезбедува информации за хемиски структури и референци до други извори на информации обработувани од други бази на податоци на американската National Library of Medicine. PubChem е фокусирана на собирање на информации за мали органски молекули кои може да најдат примена во процесот на развој на нови лекови и во други биомедицински истражувања. PubChem содржи податоци за околу 850000 супстанци
  (Додадено на 03 мај 2005, 6339 посети)
  Оценка: 10/10 од 1 глас(ови). [Оценете го сајтот]
   
 • Acronym Search - База на податоци со кратенки на Indiana University Bloomington Science Libraries. Ви овозможува брз и едноставен пистап до скори сите хемиски кратенки во англискиот јазик.
  (Додадено на 25 април 2005, 6343 посети)
  Оценка: 5/10 од 1 глас(ови). [Оценете го сајтот]
   
 • Worldwide Protein Data Bank - Како резултат на заедничка соработка на неколку светски институции (The Research Collaboratory for Structural Bioinformatics - RCSB, Macromolecular Structure Database при EMBL-European Bioinformatics Institute - MSD-EBI, и Protein Data Bank Japan - PDBj) во текот на овој месец во списанието Nature Structural Biology ќе биде претставен заедничкиот проект Worldwide Protein Data Bank. Соработката ја рефлектира сè поголемата интернационализација и интердисциплинарност на истражувањата во оваа сфера.
  (Додадено на 21 декември 2003, 6341 посети)
  Оценка: 0/10 од 0 глас(ови). [Оценете го сајтот]
   
 • Kilcoyne's Glossary - Едноставни дефиниции за голем број хемиски поими од апсолутна конфугирација до цвитер јон. Поседува и механизам за пребарување. Краирано од Otto Meth-Cohn од Sunderland University.
  (Додадено на 26 септември 2003, 6339 посети)
  Оценка: 0/10 од 0 глас(ови). [Оценете го сајтот]
   

  6 страници: 1 2 3 4 5 6 .   Следна страница >>

  Пребарај во оваа категорија:

[Главна стана] [Стари статии] [Периоден систем] [Линкови]
[Нобеловци] [Форум] [Хумор] [E-mail]

© Hemija.net, Скопје, Македонија. Контакт: kontakt@hemija.net