Farmahem - od 2001 sponzor na Hemija.net

Линкови на Hemija.net

Македонски дел од
хемискиот
кибер простор

Главна страница Линкови Периоден систем Книги и списанија Експерименти Нобеловци Форум Хумор Email
  Статии публикувани во 2008
  Статии публикувани во 2007
  Статии публикувани во 2006
  Статии публикувани во 2005
  Статии публикувани во 2004
  Статии публикувани во 2003
  Статии публикувани во 2002
  Статии публикувани во 2001
  Статии публикувани во 2000
  Врвни десет
  Внесете промена
  Cool страници
  Врвни десет
  Додадете нова страница
  Периодични списанија
  Книги од странски издавачи
  Книги од домашни издавачи
Link.Hemija.net | Додадете стрница | Внесете промена | Cool страници | Врвени десет | Пребарување

  Пребарај 

Напредно пребарување

  Категории 

Универзитети
Хемиски друштва и организации
Владини агенции и лаборатории
 
Аналитичка хемија
Биохемија
Геохемија
Електрохемија
Историја на хемијата
Клиничка и медицинска хемија
Кристалографија
Образование
Општа и неорганска хемија
Органска хемија
Спектроскопија
Теориска хемија
Физичка хемија
Хемија на животна средина
Хемија на материјали
Хемометрија
Хроматографија
 
Безбедност во лабораторија
Токсични хемикалии
 
Конференции
Интернет комуникации
 
Бази на податоци
Периодни системи
Молекули
Биографии
Патенти
Софтвер
Архиви на софтвер
WAP страници
 
Хемиски портали
Хемиски хумор
 
Останати линкови

  Аналитичка хемија

Резултатите од 1 до 10 се прикажани на оваа страница од вкупно 22 најдени.
Сортираj според [Датум] [Посети] [Оценки]

 • A Practical Guide to Analytical Method Validation - Валидизацијата на аналитичките методи е напорна работа, а нејзиното неправилно изведување претставува само губење време, праи и енергија
  (Додадено на 23 јули 2001, 6274 посети)
  Оценка: 5.8/10 од 5 глас(ови). [Оценете го сајтот]
   
 • Analytical Chemistry Cross-Index - Индексот претставува вовед во некој од основите и методите на аналитичката хемија. Темите се подредени по ред по кој вообичено се презентирани на додипломските студии.
  (Додадено на 23 јули 2001, 6264 посети)
  Оценка: 0/10 од 0 глас(ови). [Оценете го сајтот]
   
 • Analytical Chemistry Forum - Новости, дискусии, линкови, конференции
  (Додадено на 10 мај 2001, 6258 посети)
  Оценка: 9/10 од 3 глас(ови). [Оценете го сајтот]
   
 • Analytik News - Специјализиран интернет пребарувач за аналитичка хемија, на германски јазик со голем број линкови.
  (Додадено на 10 мај 2001, 6264 посети)
  Оценка: 8.5/10 од 4 глас(ови). [Оценете го сајтот]
   
 • Analytik.de - Адресар на линкови од сите области на аналитиката (хемикалии, лаботаториска опрема, инструменти и др.). Архивирани до страници со информации од поедини дисциплони на аналитичката хемија. (јазик: германски)
  (Додадено на 25 јули 2001, 6260 посети)
  Оценка: 0/10 од 0 глас(ови). [Оценете го сајтот]
   
 • ANL Microscopy and Microanalysis WWW Server - WWW сервер за микроскопија и микроанализа. Серверот обезбедува пристап до најсовремени порграми во рамките на ANL Materials Science Division за микроскопија и микроанализа.
  (Додадено на 04 септември 2001, 6267 посети)
  Оценка: 0/10 од 0 глас(ови). [Оценете го сајтот]
   
 • CHE 315 - Instrumental Analysis - Инструмантална анализа. Страницата содржи: испитни прашања, белешки, проблеми, тестови, детален лабораториски прирачник (во PDF формат) за курс по инструментална анализа. Курсот вклучува pH, јонселективни електроди, гасна хроматографија-масена спектрометрија, анализа на гасови, ефект на мобилна фаза во течна хроматографија.
  (Додадено на 22 февруари 2003, 6270 посети)
  Оценка: 0/10 од 0 глас(ови). [Оценете го сајтот]
   
 • ChemicalAnalysis.com - Голема листа на инструменти за хемиски анализи, софтвер, книги, конференции и дискусиони групи.
  (Додадено на 10 мај 2001, 6270 посети)
  Оценка: 7/10 од 2 глас(ови). [Оценете го сајтот]
   
 • Chemistry and Crime: From Sherlock Holmes to Modern Forensic Science - Хемија и криминал - Од Шерлок Холмс до модерни истражувања на местото на злосторот. Оваа страница е направена како поддршка за предавањата на проф. Lawrence J Kaplan од Williams College, Williamstown, САД, за неговите предавања на тема Хемија и криминал.
  (Додадено на 12 март 2006, 6265 посети)
  Оценка: 0/10 од 0 глас(ови). [Оценете го сајтот]
   
 • Instrumental Techniques for Analitical Chemistry - Бесплатно достапни поглавја од книгата Instrumental Techniques for Analitical Chemistry. Вовед, Инфрацрвена спектроскопија, молекулска флуоресцентна и фосфоресцентна спектроскопија, гасна хроматографија и масена спектрометрија, волтаметриски техники, определување на молекулска маса и др.
  (Додадено на 28 декември 2002, 6261 посети)
  Оценка: 0/10 од 0 глас(ови). [Оценете го сајтот]
   

  3 страници: 1 2 3 .   Следна страница >>

  Пребарај во оваа категорија:

[Главна стана] [Стари статии] [Периоден систем] [Линкови]
[Нобеловци] [Форум] [Хумор] [E-mail]

© Hemija.net, Скопје, Македонија. Контакт: kontakt@hemija.net