Wikipedia

Линкови на Hemija.net

Македонски дел од
хемискиот
кибер простор

Главна страница Линкови Периоден систем Книги и списанија Експерименти Нобеловци Форум Хумор Email
  Статии публикувани во 2008
  Статии публикувани во 2007
  Статии публикувани во 2006
  Статии публикувани во 2005
  Статии публикувани во 2004
  Статии публикувани во 2003
  Статии публикувани во 2002
  Статии публикувани во 2001
  Статии публикувани во 2000
  Врвни десет
  Внесете промена
  Cool страници
  Врвни десет
  Додадете нова страница
  Периодични списанија
  Книги од странски издавачи
  Книги од домашни издавачи
Link.Hemija.net | Додадете стрница | Внесете промена | Cool страници | Врвени десет | Пребарување

  Пребарај 

Напредно пребарување

  Категории 

Универзитети
Хемиски друштва и организации
Владини агенции и лаборатории
 
Аналитичка хемија
Биохемија
Геохемија
Електрохемија
Историја на хемијата
Клиничка и медицинска хемија
Кристалографија
Образование
Општа и неорганска хемија
Органска хемија
Спектроскопија
Теориска хемија
Физичка хемија
Хемија на животна средина
Хемија на материјали
Хемометрија
Хроматографија
 
Безбедност во лабораторија
Токсични хемикалии
 
Конференции
Интернет комуникации
 
Бази на податоци
Периодни системи
Молекули
Биографии
Патенти
Софтвер
Архиви на софтвер
WAP страници
 
Хемиски портали
Хемиски хумор
 
Останати линкови

  Cool страници

Прикажани се содржините од 21 до 30 од вкупно 52 . Подредени според категорија и наслов.

Во категоријата Останати_линкови:

 • Chemistry pictures - Бесплатни хемиски слики фотографии одганизирани во повеќе категории
  (Додадено: 19 октомври 2005, 6341 посети)
  Оценка: 10/10 од вкупно 2 глас(ови). [Оценете го сајтот]
 • Chemist`s Art Gallery - Оваа необична галерија содржи спектакуларни хемиски визуелизации и анимации направени од Visualization and Animation Laboratory at CSC но и од други автори од цел свет.
  (Додадено: 21 јули 2001, 6340 посети)
  Оценка: 1/10 од вкупно 1 глас(ови). [Оценете го сајтот]
 • The Most Popular Myths in Science - Најпопуларни митови во науката. На оваа интересна интернет страница ќе најдете информации некои од двојбите што ве прателе уште од дете. Како на пример: Дали Кинескиот ѕид е единствениот објект изгреден од човекот кој може да се види од вселената? Дали ноктите и косата продолжуваат да растат по смртта? Дали ма гумите за џвакање им треба седум години да бидат обработени од нашиот систем за варење? Дали животните можат да предвидат елементарна непогода?
  (Додадено: 01 мај 2006, 6343 посети)
  Оценка: 0/10 од вкупно 0 глас(ови). [Оценете го сајтот]

Во категоријата Периодни_системи:

 • 109 Visual Elements Periodic Table - Физички својства на елементите, фотографии на елементите и др.
  (Додадено: 09 мај 2001, 6342 посети)
  Оценка: 8/10 од вкупно 1 глас(ови). [Оценете го сајтот]
 • Elementymology - Етимологија на елементите. На оваа страница ќе најдете податоци за значењето на имињата на елементите на 50 светски јазици. Страницата ја удерува Peter van der Krogt.
  (Додадено: 02 ноември 2001, 6341 посети)
  Оценка: 9/10 од вкупно 1 глас(ови). [Оценете го сајтот]
 • Periodic Table of Comic Books - Периоден систем на елементите каде се пренесени податоци за спомнувањето на различни елементи (обично како суперхерои) во различни стрипови овјавени претежно во САД.
  (Додадено: 09 април 2002, 6342 посети)
  Оценка: 6/10 од вкупно 1 глас(ови). [Оценете го сајтот]
 • Периоден систем на елементите на Hemija.net - Прв македонски периоден систем на елементите на Интернет. Нуди единствен начин на визуализација на периодичноста на својствата на елементите во 2D хистограми.
  (Додадено: 10 мај 2001, 6340 посети)
  Оценка: 9.5/10 од вкупно 2 глас(ови). [Оценете го сајтот]
 • Периодни системи на елементите - Периодни системи на повеќе од 150 јазици и писма. На оваа страница може да најдете периодни системи необични по обликот и содржината. На страницата ќе може да најдете и два Македонски периодни системи.
  (Додадено: 02 јуни 2002, 6340 посети)
  Оценка: 8.5/10 од вкупно 2 глас(ови). [Оценете го сајтот]
 • Универзален периоден систем - Нов македонски Периоден систем на елементите израборен врз база на модифицирани квантни броеви. Нов начин на систематизација на елементите. Автор: Ацо Мурадијан
  (Додадено: 02 јули 2001, 6343 посети)
  Оценка: 8/10 од вкупно 1 глас(ови). [Оценете го сајтот]

Во категоријата Софтвер:

 • CompuChem - Software Chemie - CompuChem е фирма специјализирана за производство на софтвер за хемија. Помеѓу останатото на страницата ќе најдете софтвер за цртање хемиски формули, за молекулско моделирање, за цртање на хемиски апаратури, за составување на електрохемиски елементи, мултимедијален софтвер и ср. Демо верзиите на софтверот се јавно достапни.
  (Додадено: 05 април 2003, 6342 посети)
  Оценка: 0/10 од вкупно 0 глас(ови). [Оценете го сајтот]

  6 страници: 1 2 3 4 5 6 .   << Претходна страница - Следна страница >>

[Главна стана] [Стари статии] [Периоден систем] [Линкови]
[Нобеловци] [Форум] [Хумор] [E-mail]

© Hemija.net, Скопје, Македонија. Контакт: kontakt@hemija.net