Exploring Macedonia  National Tourism Portal

Главна страница Линкови Периоден систем Книги и списанија Експерименти Нобеловци Форум Хумор Email
  Статии публикувани во 2008
  Статии публикувани во 2007
  Статии публикувани во 2006
  Статии публикувани во 2005
  Статии публикувани во 2004
  Статии публикувани во 2003
  Статии публикувани во 2002
  Статии публикувани во 2001
  Статии публикувани во 2000
  Врвни десет
  Внесете промена
  Cool страници
  Врвни десет
  Додадете нова страница
  Периодични списанија
  Книги од странски издавачи
  Книги од домашни издавачи

Студентски легенди

Дали знаеш кој сум јас?

Кога се оди на испит во група кој има голем број на студенти вообичаено е да се покаже индекс на асистентот или професорот за да се потврди идентитетот на студентот. Легендата кажува дека некој студент заборавил да ја понесе студентската легитимација за испитот. Затоа кога завршил со испитот, отишол кај асистентот и го запрашал "Дали знаете кој сум јас?" Не, одговорил асистентот. Добро, рекол студентот и го земал купот од испити пред асистентот го вметнал неговиот меѓу нив и ги фрилл во воздух расфрлајќи ги насекаде пред асистентот.

Кај мајка ми е тестот

Еден студент заминал на испит носејќи со себе два плави коверта и пенкало. Но на испитот имало прашања кои не ги знаел. Бидејќи бил бистар дечко но мрзлив, па се сетил на следното нешто. Во еден од двата коверти напишал писмо за мајка си, кажувајќи и дека завршил со испитот и дека додека чека другар му да заврши и го пишува писмото. И се извинил бидејќи не и пишал порано, а причината била дека, демек, се спремал за испитот кај овој асистент, кој бил добар човек, но со високи стандарди. Кога истекло времето за испитот „по грешка“ писмото за мајка му го предал во ковертот кој му го дал кај асистентот, а испитот со (отпосле) точно одговорени прашања го пратил на адресата на мајка си. Кога асистентот го нашол писмото го повикал студентот. Студентот му кажал за каква грешка се работи и и се јавил веднаш на мајка си за да му го прати ковертот со испитот. Макја му го пратила писмото со испитот и ковертот на кој можел да се види дека датумот на испраќање е датумот на кој испитот е одржан.

Пократок тест?!

Студент поминувал покрај канцеларијата на еден од своите асистенти и решил да влезе на консултации. Во текот на консултациите асистентот накратко ја напуштил канцеларијата оставајќи ги на масата примероците од испитот кој требало да се одржи утредента. Студентот не му одолеал на искушението и замал еден од нив. Пред полагањето асистентот ги преброил тестовите и забележал дека еден недостига, се посомневал во студентот. Затоа со ножици сите тестови ги скратил по еден центиметар од празниот дел на дното од листот, и им ги поделил на студентите. А по предавањето на испитите од страна на студентите го фатил невештиот крадец чиј тест со испитните прашања бил подолг за еден сантиметар.

 Хумор

најчитан
Основни правила за работа во лабораторија (5940 посети)
За стакларијата во лабораторија (5926 посети)
Нова органска номенклатура (5921 посети)
Електрофилна адиција - молекулска драма (5912 посети)
Студентски легенди (5901 посети)
Смртта на биретата (5901 посети)

 Link.Hemija.net

најпосетувани линкови
Indian Institut of Technology, Department of Chemistry (6435 посети)
ScienceDirect TOP25 Hottest Articles (6427 посети)
Stockholm Convention on Persistent Organic Pollutants (6422 посети)
The Regional Environmental Center for Central and Eastern Europe (6413 посети)
Збирка материјали за наставата во 21-от век (6396 посети)
Beer's Law (6394 посети)

 Нобеловци

Harold Clayton Urey (1934)
Jens Christian Skou (1997)
Johann Friedrich Wilhelm Adolf von Baeyer (1905)
Alan G. MacDiarmid (2000)
Ahmed Zewail (1999)
Michael Smith (1993)
Kary B. Mullis (1993)
Vladimir Prelog (1976)

[Главна стана] [Стари статии] [Периоден систем] [Линкови]
[Нобеловци] [Форум] [Хумор] [E-mail]

© Hemija.net, Скопје, Македонија. Контакт: kontakt@hemija.net