Exploring Macedonia  National Tourism Portal

Главна страница Линкови Периоден систем Книги и списанија Експерименти Нобеловци Форум Хумор Email
  Статии публикувани во 2008
  Статии публикувани во 2007
  Статии публикувани во 2006
  Статии публикувани во 2005
  Статии публикувани во 2004
  Статии публикувани во 2003
  Статии публикувани во 2002
  Статии публикувани во 2001
  Статии публикувани во 2000
  Врвни десет
  Внесете промена
  Cool страници
  Врвни десет
  Додадете нова страница
  Периодични списанија
  Книги од странски издавачи
  Книги од домашни издавачи

Благодарност

Поголемиот дел од експериментите презентирани во рамките на Експерименти за вас се дизајнирани и модифицирани во рамките на експерименталната работа на Интитутот за Хемија од страна на Методија Најдоски и неговите соработници. Останатиот дел од експериментите е репродуцирани од литературата.

Значителен придонес во изработката на експериментите дадоа:

  • Сани Демири кој работи на својот магистерки труд, на дизајнирање на демонстрациони експерименти со примена на графоскоп.
  • Весна Богдановска својот придонес го даде во експериментите за гелови.
  • Даниела Стојановска учествуваше во креирањето на експериментите за пирофорност.
  • Вложениот труд на Билјана Свинарска која работи на експерименти од електрохемија набрзо ќе се најде на репертоарот на Експерименти за вас.

Во оваа прилика, на нашите соработници, би сакале да им ја изразиме нашата голема благодарност за укажаната помош при дизајнирањето, изведувањето и снимањето на експериментите.

Авторите изразуваат голема благодарност на долгогодишниот соработник на Hemija.net, Кирил ЗвездакоскиКМ SoftLab без чија несебична помош функционалноста на Експерименти за вас и воопшто на Hemija.net немаше да биде на сегашното ниво.

доц. д-р Методија Најдоски и
асист. м-р Игор Кузмановски
 Експерименти

Благодарност
Услови за употреба на содржините
За Експерименти за вас

 Статии

најчитани
Историјата на хемијата на поштенски марки (4867 посети)
Прочистување на дизел моторите со уреа (4851 посети)
Минерали од Македонија на компакт диск (4850 посети)
Приказна за сапунот (4794 посети)
Љубов или хемија? (4788 посети)
Историјата на хемијата на поштенски марки (4767 посети)

 Link.Hemija.net

најпосетувани линкови
Academic Earth (5947 посети)
Збирка материјали за наставата во 21-от век (5936 посети)
Beer's Law (5935 посети)
British Antarctic Survey (5934 посети)
OPEN J-Gate - World's biggest Open Access English Language Journals Portal (5930 посети)
ScienceDirect TOP25 Hottest Articles (5930 посети)

[Главна стана] [Стари статии] [Периоден систем] [Линкови]
[Нобеловци] [Форум] [Хумор] [E-mail]

© Hemija.net, Скопје, Македонија. Контакт: kontakt@hemija.net